Zatlers prognozē valdības krišanu martā un jaunu koalīciju ar Saskaņas centru (VIDEO)
Publicēts 7. novembrī, 2011.
Šodien internetā parādījies audiofails, kurā dzirdams, kā Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers prognozē valdības krišanu nākamā gada martā. Jauna valdība, spriežot pēc Zatlera teiktā, varētu tapt jau maijā, kurā būtu ZRP un Saskaņas centrs.

ZRP oficiālā komentārā nenoliedz šī audioieraksta autentiskumu un izsaka aizdomas, ka to veicis kāds no sešiem partiju pametušajiem jaunajiem Saeimas deputātiem, ziņo portāls Pietiek.com. Tāpat tiek uzsvērts, ka Zatlers šajos izteikumos neplāno kādas konkrētas rīcības, bet tikai iezīmē notikumu attīstības scenārijus nākotnē.

Audio ierakstā dzirdamais ir topošās frakcijas iekšējā apspriede aptuveni nedēļu pirms 11. Saeimas pirmās sēdes, kurā tiek modelēta un apspriesta tālākā notikumu gaita attiecībā uz valdības darbu, - tā, apstiprinot audioieraksta patiesumu, Pietiek.com skaidroja Zatlera reformu partijas pārstāve Daiga Holma. Partija oficiālajā viedoklī apgalvo, ka šajā audioierakstā "nekādas konkrētas rīcības netiek plānotas, tā vietā tiek iezīmēti teorētiskie notikumu attīstības scenāriji ilgtermiņā".

Zatlera reformu partija uzskata, ka daudz būtiskāks par šī audio ieraksta saturu esot fakts, ka šis ieraksts, kurš veikts iekšējā darba apspriedē, kurā piedalījās vien valdes locekļi un ievēlētie deputāti, precīzi demonstrē atšķēlušos deputātu lojalitāti pret partiju un tās priekšsēdētāju. Šī ieraksta veikšanas fakts būtībā lieku reizi pierādot, ka atšķelšanās un Zatlera kompromitēšana bijusi plānota jau krietni pirms sešu deputātu demarša. ZRP nešaubās, ka "demokrātijas trūkums" kalpojis tikai kā ērts aizbildinājums, jo ieraksta saturs lieliski parādot, ka lēmumu pieņemšana un iespējamu scenāriju modelēšana partijā notikusi atklātā diskusijā starp valdi un frakciju.

"Mums ir divi scenāriji. Patīk mums vai nepatīk. Pirmais scenārijs ir tāds: mums ir nacionāļu valdība, kura krīt martā. Un kā alternatīva pēc tam mums ir valdība ar Saskaņu maijā. Tas ir uz fona, kad Krievijā ievēl prezidentu jaunu, kam sekos neizbēgams krievu nacionālais pacēlums, kas tiks kurināts.. Ārējais ienaidnieks... Nav nekā labāka kā maza fašistiska valdība, kaimiņu valdība. Jā, jā, esam reāli - nokritīs, tā kā mēs viņu tagad taisām, [nacionāļu valdība] nokritīs," kādā partijas sapulcē, kas, pēc konteksta spriežot, notikusi vēl pirms šīs valdības apstiprināšanas, stāsta Zatlers.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: