Zatlera partijai premjera kandidāts ar vidējo izglītību
Publicēts 19. augustā, 2011.
Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtie dati liecina, ka no Zatlera reformu partijas (ZRP) par premjera amata kandidātu izvirzītais Edmunds Sprūdžs ir ieguvis tikai vidējo izglītību.

 

Viņš tā arī nav pabeidzis iesāktās studijas Biznesa augstskolā Turība. ZRP norāda, ka 31 gadu vecais uzņēmējs ir mācījies prestižajā Roberta Kenedija koledžā Cīrihē, taču akadēmisko grādu tā arī nav ieguvis.

E. Sprūdžs esot studējis Šveicē Velsas universitātes akreditētajā Master of Business Administration (MBA) [biznesa vadības] programmā, kur mācības notika elektroniski un arī klātienē, taču pašlaik koledžā šādas programmas vairs neesot. «Sprūdžs uzsāka mācības 2005. gadā, kur kā īpaši spējīgs students tika uzņemts bez formāla iepriekšējā diploma, balstoties uz klātienes interviju ar rektoru, darba pieredzi un rekomendācijām. 2010. gadā, pabeidzot visus MBA moduļus, augstskolu studentiem tiek dota iespēja – saņemt MBA diplomu vai rakstīt disertāciju, lai iegūtu akadēmisko maģistra grādu. Disertācijas aizstāvēšanas termiņš ir 2012. gada janvāris, un tās tēma ir saistīta ar uzņēmumu vadības informācijas sistēmu tirgus izpēti Latvijā,» skaidro ZRP preses pārstāve Daiga Holma.

Pēc portāla pietiek.com rīcībā esošās informācijas, E. Sprūdžs pēc divu gadu studijām Turību ir pametis bez augstākās izglītības dokumenta. Tas savukārt liek uzdot jautājumus par to, kā E. Sprūdžs bez iegūta bakalaura grāda varējis sākt maģistra studijas Šveicē.

Jau ziņots, ka E. Sprūdžs ir uzņēmējs, grāmatvedības uzskaites un konsultāciju, viesmīlības un aktīvās atpūtas nozarēs, kā arī informācijas tehnoloģiju kompānijas HansaWorld Latvia īpašnieks.

Uzņēmējs neslēpj, ka viņa vājā vietā, kandidējot uz premjera amatu, ir pieredzes trūkums valsts pārvaldē, taču vienlaikus uzsver «tur ir ļoti daudz ko darīt cilvēkam, kurš atnāk no malas un spēj paskatīties uz lietām savādāk. ZRP premjera kandidāta prioritāte, kļūstot par premjeru, būtu nodokļu reformas – darbaspēka nodokļa samazināšana, nekustamā īpašuma nodokļa palielināšana maksātspējīgākajiem».


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: