Vairākās Latvijas pilsētās notiks brīvdabas izrādes
Publicēts 20. jūlijā, 2011.
Teātra mākslu ārpus skatītāju zālēm var apmeklēt vien pāris reizes vasaras sezonā. Taču šovasar dažādās Latvijas pilsētās notiks vismaz desmit brīvdabas izrādes.

 

Daudzas Latvijas pilsētas var lepoties ar brīvdabas estrādēm, kurās notiek koncerti un dažādi festivāli, tomēr brīvdabas izrādes tajās ir visai reti. „Brīvdabas izrādēm ir jābūt vieglām, jautrām, tā lai gribas dziedāt un dejot līdzi. Cenšamies veidot tādas, kas pašiem patīk, jo tad arī skatītāji spēs noturēt uzmanību divu stundu garumā,” stāsta „Muzikālā teātra 7” pārstāve Maija Tālberga.

Viņas pārstāvētais teātris jau septīto vasaru ielūdz uz brīvdabas izrādēm vairākās Latvijas pilsētās. Voldemāra Šoriņa režijā tapusi muzikāla brīvdabas komēdija „Grēku kalna dēkaiņi”. Varoņu tēlos iejutīsies gan profesionāli aktieri, gan sabiedrībā zināmi un talantīgi cilvēki, tostarp Jolanda Suvorova, Valters Krauze, dziedātāji Liene Šomase un Atis Auzāns, šova „Latvijas dziedošās ģimenes” dalībnieces māsas Legzdiņas un citi. Muzikālajā repertuārā iekļautas dziesmas no Ilmāra Dzeņa un Larisas Mondrusas repertuāra.

„Pirms septiņiem gadiem brīvdabas izrādes Latvijā nebija populāras. Tagad cenšamies noturēt latiņu, kuru paši esam uzcēluši,” skaidro M. Tālberga. Viņa atzīst, ka izveidojies savs skatītāju loks, kas nepametīs izrādi pat stipra lietus laikā.

Klasiskās mākslas baudītāji aicināti 5. augustā uz Jēkabpili, Krustpils saliņas estrādi, kur notiks brīvdabas muzikālā izrāde „Vīnes gars” („Štrausiāna”). Tajā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti un Lietuvas Klaipēdas Muzikālā teātra baleta mākslinieki.

„Gaidīsim visus, kuriem patīk Johana Štrausa mūzika un kuri vēlas izbaudīt Vīnes garšu,” iedrošina Jēkabpils kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele. Izrāde būs divos cēlienos un ideju par klasiskās mākslas brīvdabas pasākumu iecerēts turpināt arī nākamgad, piebilst I. Ūbele.

Jūnijā noslēdzās par tradīciju kļuvušais Dailes teātra vasaras festivāls Siguldā. Kopumā par citām brīvdabas izrādēm informācija biļešu tirdzniecības vietās ir visai skopa. Par vietējo pašvaldību pašdarbības kolektīvu teātra izrādēm vislabāk uzzināt novada domēs, jo apkopotas informāciajs par to tīmeklī nav.

Uz minētajām brīvdabas izrādēm biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: