Tiks dibināta "4.ATA" biedrība
Publicēts 24. februārī, 2010.
Tuvākajās dienās tiks dibināta sabiedriska organizācija "4.ATA". Biedrības mērķis būs datu analīze, nelikumību monitorings, izmantojot legālas metodes un publiski pieejamo informāciju.

"Sabiedrībai ir jāzina, kur un kā tiek tērēti un pārtērēti viņu maksātie nodokļi. Biedrība uzraudzīs, lai sabiedrībai tiktu dota iespēja pašai pieņemt lēmumus. Kā rāda pašreizējā pieredze, ir svarīgi analizēt, vai reformas un samazināšanas ir notikušas taisnīgi, tāpēc jāturpina cīņa ar noziedzību, izšķērdību un nesaimnieciskumu," saka žurnālists Imants Liepiņš, kurš uzņēmies biedrības dibināšanas procesu.

Sarunā ar nra.lv I. Liepiņš gan strikti noraidīja minējumu, ka tieši viņš varētu būt Neo, kurš interneta vidē "nopludināja" VID datus. I. Liepiņš uzsvēra, ka Neo drīzāk būtu jāuztver kā virtuāla persona, kas tik pat labi var būt viens cilvēks, cik kāda cilvēku grupa.

I. Liepiņš arī piebilda, ka viņš nav "stāvējis klāt" 4ATA kustības izveidei, taču ar interesi sekoja līdzi tās pirmsākumiem un drīz vien arī viņš pats ir gatavs izvietot internetā informāciju par valsts institūciju negodprātību.

Atklātības ideju šobrīd vairs nav iespējams apturēt, un - cerams - tas vairs nebūs neviena spēkos. Imants Liepiņš ir starptautiskās organizācijas Reporters Sans Frontieres (Reportieri Bez Robežām) līdzstrādnieks Baltijas valstīs, kā arī pētnieciskās žurnālistikas biedrības Sabiedriskās Izmeklēšanas Birojs dibinātājs ar lielu darba pieredzi ārzemēs (Eiropā un Āfrikā).

Biedrība 4.ATA iestāsies par godīgu un vienlīdzīgu tiesisko attieksmi pret visām sabiedrības grupām. Turpmāka informācija sekos.


Komentāri (1)
azm: neo4ata

Imants Liepiņš - 4ATA informācijas avoti saka, ka tas esot Lemberga cilvēks, tāpēc visticamāk tā ir provokācija, lai diskreditētu 4ATA.


neo4ata

4ATA pašlaik vienīgais oficiālais kanāls ir @neo4ata twiterī. Visi citi, kas kaut kur uzdodas par 4ATA vai Neo ir viltvārži.


Imho, pietiekoši teikts.
25/02/2010 00:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: