Rīgas Pašvaldības policija atzīmēs 21. gadadienu
Publicēts 26. septembrī, 2011.
Pirmdien, 26.septembrī, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) ar vairākiem pasākumiem atzīmēs savu 21. gadadienu.

 

Svētku norise sāksies pulksten 10.00 ar dievkalpojumu Sv.Jēkaba katedrālē. Dievkalpojuma laikā jaunpieņemtie RPP darbinieki nodos svinīgo zvērestu. Pēc dievkalpojuma, pieminot laiku, kad veidojās Pašvaldības policija, šogad tiek iedibināta tradīcija nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Pulksten 13.00 kinoteātrī „Splendid Palace” (Elizabetes ielā 61) notiks svinīgā sanāksme, kuras laikā godinās labākos policijas darbiniekus, pašmāju un ārvalstu sadarbības partnerus.

RPP dibināšanas datums ir 1990. gada 26. septembris, kad Rīgas priekšpilsētās aizsākās pašvaldības (municipālās) policijas vienību formēšanās. Tolaik tas bija spēks, kas nostājās tautas pusē. No Atmodas kustības kārtības sargiem veidojies RPP pamatsastāvs, tolaik tie bija 130 policijas darbinieki.

Šodien RPP ir lielākā pašvaldības sabiedriskās kārtības uzturēšanas institūcija, kas ieņēmusi stabilu vietu citu tiesībsargājošo institūciju sistēmā. RPP ir vienota kompleksa struktūra, kas sastāv no vadības, sešām teritoriālajām pilsētas pārvaldēm un četriem specializētajiem dienestiem. Darba pienākumus pildošo policijas darbinieku skaits Rīgas Pašvaldības policijā tuvojas deviņiem simtiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: