Profesors Vētra: Cerības uz Zatleru būs tik ilgi, kamēr viņš neko nedarīs
Publicēts 14. jūlijā, 2011.
Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs profesors Jānis Vētra šodien intervijā "Neatkarīgajai" norāda, ka cerības uz jaunveidojamo Valda Zatlera partiju saglabāsies tik ilgi, cik Zatlers neteiks, ko viņa komanda gatavojas darīt.

 

Jānis Vētra intervijā atzīst, ka Saeimas atlaišanu nevērtē pārāk pozitīvi: "Ierosināt parlamenta atlaišanu, saglabājot esošo vēlēšanu sistēmu, to pašu Ministru kabineta veidošanas kārtību, pēc būtības neko nemainot valsts pārvaldes struktūrās – kā gan var sagaidīt, ka nākamais parlaments darbosies citādāk? Nespēju iedomāties, ka tie, kuri atrodas valsts varas aparātā, turpmāk ierobežos vai atcels paši savas funkcijas. Tā tas nenotiek."

"Kamēr tiek skandēts lozungs, ka sliktie jāpadzen, bet labajiem jānāk vietā, tikmēr ikviens cilvēks var iztēloties, ka Zatlers darīs tieši to, kas viņam ir vissvarīgākais. Kamēr nezinām, kas būs eksprezidenta komandā, kāds būs viņa rīcības plāns, tikmēr atbalstītāju loks var būt 40, 60 vai 80 procentu. Pirmā vilšanās sāksies tajā brīdī, kad sarakstā parādīsies konkrēti uzvārdi. Nākamais sarūgtinājums sekos, iepazīstinot sabiedrību ar iecerētajiem lēmumiem, kuri diez vai atcels nodokļus, nodrošinās bezmaksas izglītību, veselības aprūpi, visiem garantēs sociālos pabalstus un lielas pensijas. Jebkurš cilvēks, kurš nāks politikā, lai kaut ko aktīvi darītu, automātiski neapmierinās sociāli kreisi noskaņoto sabiedrību. Tāpēc vilšanās var būt milzīga. No šāda viedokļa raugoties, man joprojām šķiet, ka Valsts prezidenta rīkojums nr. 2 nav bijis pamatots," intervijā stāsta Jānis Vētra.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: