Policija aiztur Rīgas dedzinātāju
Publicēts 15. augustā, 2011.
Aizdomās par vismaz četrām ļaunprātīgām dedzināšanām Rīgā policija aizturējusi 1984.gadā dzimušu jaunieti, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

 

Veiksmīgas sagadīšanās dēļ Jūrmalas pilsētas iedzīvotājs un bijušais pašvaldības policijas darbinieks Aigars Gaigalnieks gadījies ugunsgrēka vietā – Matīsa un Valmieras ielas krustojumā un aizturējis 1984. gadā dzimušo jaunieti, līdz ieradusies policija.

A. Gaigalnieks dedzinātāju bija ievērojis jau iepriekš, kad 4. augustā pie tirdzniecības centra Spice izcēlās ugunsgrēks, un pie degošās ēkas puisis vērojis notiekošo. Jau šajā reizē jūrmalnieks centies aizturēt vīrieti, taču tas izrāvies un aizbēdzis no notikuma vietas. Kad pāris dienas vēlāk, 9. augustā A. Gaigalnieks atkal pamanījis to pašu vīrieti pie cita ugunsgrēka, vērojot kā uguns liesmas noposta ēku, viņš uzriez vīrieti aizturējis. "Es jau pirmajā reizē ievēroju, ka viņš varētu būt vainīgs – visas rokas bija melnas un izturēšanās aizdomīga. Tāpēc otro reizi jau bija vieglāk, vajadzēja tikai atpazīt," notikušo komentē A. Gaigalnieks.

A. Grišins informēja, ka ļaundara motivāciju policija centīsies noskaidrot izmeklēšanas gaitā, taču šobrīd tiek pieļauta versija, ka vīrietim vienkārši patīk lūkoties postošajās uguns liesmās. Pagaidām gan neesot pamata uzskatīt, ka aizturētais ir garīgi slims, bet arī tas precīzāk tikšot noskaidrots izmeklēšanas gaitā. Arī A. Gaigalnieks apstiprina, ka abas reizes, kad notikuma vietās ievērojis dedzinātāju, vīrietis lūkojies uz degošajām ēkām gandarījumā par paveikto.

Policija noskaidrojusi, ka aizturētais vīrietis agrāk lietojis narkotikas un bijis tiesāts par zādzībām un krāpšanām. Ugunsgrēkos cietušo nav.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: