Pašnāvību izdarījušais deputāts portālā draugiem.lv publicējis pirmsnāves vēstuli
Publicēts 23. augustā, 2011.
Bijušais Rūjienas domes deputāts Aigars Birkavs, kurš pagājušajā nedēļā Ziemeļvidzemē tika atrasts pakāries, portālā draugiem.lv jau pērn publicējis atvadu vēstuli, kurā skaidro, kādēļ ir nolēmis doties nāvē.

 

Daļa no Aigara Birkava pirmsnāves vēstules.

 

"Man tiešām jaaiziet, jo neredzu jēgu savas dzīves turpinājumam! Laikam jau Jūsu prāt neesmu īsti normāls , taču tam ir savs iemesls . Es savos 52 gados iemīlējos 19 gadīgā un neko tur nevaru darīt , kaut arī dēļ mīlestības iekūlos lielos mēslos, taču neko nenožēloju jo man bija tā laime pavadīt fantaskis mirkļus ar viņu , pusotra gada garumā, kurus nekad neaizmirsīšu. Dienu un nakti tik domāju par viņu vien un ceru uz brīnumu,,,?(KAU ARĪ PATS SAPROTU KA TAS NENOTIKS TAČU CERU) tādu sievieti nekat nevar aizmirst un izmest no prāta , jo viņai alternatīvas man nav ,,,viņa ir vienīgā un bez viņas man dzīves nav un tādēļ man jaaiziet.

Sinci,,, es tevi visu laiku Tevi esmu pieņēmis kā meitu, jo Tu man biji tikpat mīļa kā paša meite un Tu to zini. Es visu laiku centos Tevi pasargāk , varbūt biju pārāk stingrs ,bet neņem ļaunā tas nebija lai Tev riebtu . Vienkāši Tu man biji pārāk mīļa un pasavam prātam centos Tevi sargāt . Un Tu labāk par citiem zini ka neesmu nekāds pedofīls , jo nesmu neko tādu pret Tevi darījis vai licis manīt. Man pat tādas domas nekad pret Tevi nav bijušas.Lai Tev SINČA veicas. Es nekad neesmu bijis ļauns pret jums, žēl ka mani pārprati? Unci ,,,Tu zini kā viss bija īstenībā! Es visu laiku cerēju ka mani glābsi ,,taču velti, kaut arī zināji kā es mocos! Tagad vis pagātne jo es aizeju.Es nezināju kas ir mīlestība ,pirms iepazinu Tevi? Bet tagad zinu , tās ir mokas un mokas ,bet es Tevi aizmirst nevaru un nevaru tālāk dzīvot bez Tevis. Tādēļ arī aizeju. Leila,,,,,Es zinu ka Tev ir smagi to visu uzzinot , taču arī tā dzīvē gadās. Tu esi lieliska sieviete, Taču es iemīlējos Tavā meitā! Man gribas Tev DAUDZ KO TEIKT TAČU NEVARU JO NEGRIBU TEVI SĀPINĀT.

Šovakar ir trešdiena un ir drausmīga sajūta , jo pats saprotu ka šis ir mans beidzamais vakars un kas notiks rīt , palaikam pašam liekas ka ik palaikam man 'jumts aiziet''. Dienā braucot mašīnā ik palaikam raudu,,jo saprotu ka vairs neredzēšu Unu (unčuku),,,,,,,,Sintiju un citus savus mīļus cilvēkus , savu pilsētu , savus Večus(PALDIES ANREJ PAR KAFIJU), savuus mīļos veikalus( Ievulīču skuķus, veco Artavu, Valreku, Vilni , Aptiku, un agroservisu ar Mārīti) KAPĒC MINU ŠOS VEIKALUS-TĀPĒC KA TAJOS IR VISLABĀKĀS, SKAISTĀKĀS UN JAUTRĀKĀS PĀRDEVĒJAS, manuprāt, un tie bija mani mīļākie veikali- paldies Jums ''škuķi" , varbūt kādu no saviem paziņam aizmirsu te pieminēt(jo kā izrādās Jūs man esat ļoti daudz ) tad neņemiet ļaunā , jo man tiešām beidzamā laikā širmes iet ciet un traucēta atmiņa. Nu pienāci , tas laiks! Es vēl līdz beidzamam brīdim cerēju ka glābsi mani Unci , bet nu jau par vēlu. Kā Es tevi mīlu Unčuk un man ļoti gribas dzīvot , taču bez Tevis man dzīves nav un cietumā iet es neiešu vairs. Ardievu Unčuk"

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Vilpulkas pagastā uz autoceļa Ķoņi‒ Igaunijas robeža‒Moisakula iebrauktuvē uz pamestām mājām atrasts pakāries 1958.gadā dzimis vīrietis, kas jau ilgāku laiku atradies policijas meklēšanā.

Netālu no līķa atrasta arī automašīna "Audi A6 Avant", kas arī atradās meklēšanā.

Mirušais ir Birkavs un policijā sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzu nāves iemeslu.

1958.gadā dzimušajam Jeru pagasta iedzīvotājam Birkavam bija piemērots drošības līdzeklis ‒ uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā ar aizliegumu tuvoties noteiktām personām un nosacījumu bez kavēšanās ierasties policijā pēc procesa virzītāja uzaicinājuma.

Tiesa Birkavam pērn 10.septembrī par policijas noteiktā drošības līdzekļa neievērošanu piemēroja apcietinājumu. Viņš uz tiesas sēdi nebija ieradies un bēguļoja.

Vēl pērn novembrī policija paziņoja, ka Birkavs, atrodoties brīvībā, turpina iespaidot cietušos, izplatot cieņu aizskarošus un apkaunojošus materiālus par cietušajiem, kā arī izsakot draudus cietušajām un viņu tuviniekiem.

Birkavs laikā, kamēr atradies meklēšanā un izvairījies no tiesas piespriestā apcietinājuma, izdarījis jaunus noziegumus un tika atzīts par aizdomās turamo par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus, kā arī svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu.

Birkavs jau iepriekš bija atzīsts par aizdomās turēto par izvarošanu, vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu un tādu pornogrāfisku materiālu izgatavošanu, publiskošanu vai citādu izplatīšanu, kuros attēlota bērna seksuāla izmantošana.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: