Murgi, 528. sērija
Publicēts 23. maijā, 2009.
Latvju ornitologi pieteica pretenzijas uz Nobela prēmiju un ārpuszemes civilizācijas atklāšanu, vēl nesadīgušajās Jāņudienas papardēs atrodot līdz šim nezināmu putnu sugu – lopu gārni.

Lai gan tas pārtika tikai no dažādiem lopiņiem, drošības labad Ministru kabineta un parlamenta ēkas apsardze tomēr tika pastiprināta. Draugos tika izveidots lopu gārņa profils, kurā kā pirmie pa vecam paradumam reģistrējās Markus Riva ar Ivetu Feldmani; žurnāls Privātā Zive ar savu paparaci komandu dežurēja pie gārņa ligzdas, lai pārliecinātos, vai arī ar to gadījumā negrasās pārgulēt Biedriņš, bet tviterī katrs varēja sekot līdzi jaunās sugas gaitām, uzzinot pašu jaunāko, aktuālāko un būtiskāko informāciju par to, cik tiem labi no rīta izgājis vēders. Zinātnieki pie sasniegtā neapstājās un atklāja, ka Latvijā mitinās arī trušu kaķis, ķengurslieka, kaunuma utu vanags, trīskājainais lēcējtārtiņš un zivju ērce. Latvju zeme piedzīvoja vēl nebijušu tūristu pieplūdumu.

Šaušalīgus atklājumus veica amerikāņu žurnālistu grupa paša Pulicera vadībā, kas bija atbraukusi pētīt dzīvi Latvijā un pēc rūpīga un analizējoša trīs dienu ilga kodiena konstatēja, ka salīdzinājumā ar 1921. gadu ielās ir par 50% samazinājies zaporožecu skaits, alus Bolderājas bārā 666 promiles ir lētāks nekā Mārtiņa Rītiņa restorānā, tualetē, kurā nav ieslēgta gaisma ir tumšāks nekā tajā, kurā gaisma ieslēgta, Valsts prezidente vairs nav Ketrīna Toda Beilija, Latvija nav Lietuva, bet starp Austrijas un Latvijas karogiem ir neliela atšķirība. Tāpat pētījumu rezultātā tika secināts, ka Centrāltirgū var dabūt ne tikai marinētus gurķīšus un skābētu kāpostu sulu, bet arī zivju galvas, no kurām kokos dzīvojošie un no sēnēm pārtiekošie vietējie vāra zupu vai izmanto kā pelmeņu pildījumu rīģipša vietā. Šā iemesla dēļ bezpajumtnieku kaķi sprāgst badā, kas savukārt pazemina iekšzemes kopproduktu, rada inflāciju, palielina bezdarbu un ceļ fiskāli defekālo deficītu, secināja žurnālisti un pēc darbiņa pabeigšanas atviegloti nopūtās, atlika atpakaļ uz galvas slapjo dvieli un gāja gulēt.

Rīgas maratonā pēc intensīviem trīs dienas ilgušiem treniņiem piedalījās 8593 dalībnieki, LNT darbinieki, rupjmaizes kukuļi, bēgošas līgavas un spainis ar Prāta vētras alu. Dalībnieku skaits būtu vēl lielāks, taču pēc iepriekšējā dienā notikušā varavīksnes marša lesbji un gejietes jutās kaut kā no mugurpuses stīvi, tāpēc izlēma skrējienā labāk nepiedalīties un nosūtīja tā dalībniekiem lielu gaisa buču un 10 000 bukletu Praids uber alles. Viņu pašu pasākums bija izdevies godam – uz to bija ieradušies 300 importa praidistu, 600 pašmāju pretpraidistu un 900 policistu, kuri klīda ap Vērmanes dārzu un cits citam jautāja, kur iespējams iznomāt bērnu skrejriteņus. Tā kā neviens netika piekauts, neviens neatrāvās ar kaku maisu vai kaut vai Dimiteru Līgas Bībeles apkaltajiem stūriem, apvienības Mozaīka cilvēki bija mazliet vīlušies, iemeta papīrkurvī jau sagatavoto paziņojumu par cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā un paziņoja, ka nākamgad praidu rīkos Lietuvā – varbūt tur paveiksies.

Tikmēr paveicās praida dalībniekiem Maskavā – vietējā milicija sajauca viņu rīkoto pasākumu ar Eirovīziju un pārskatīšanās pēc sakulakoja tos lesbjus un gejietes, kas piedalījās praidā, nevis tos, kas kāpa uz skatuves. Līdz ar to Eirovīzija varēja turpināties, un konkursā uzvarēja norvēģu baltkrievs ar krievu toiterjera acīm, kas vijoli čīgāja angļu valodā ar ukraiņu akcentu, lepojoties ar savu nacionālo piederību dižajām vācu, franču un spāņu nācijām. Latviju gan tas viss neskāra, jo Streipa favorīts no Grieķijas palika kaut kur apmēram ap vidu, bet mūsu Busuļsusulis bija izlidojis jau konkursa astotdaļfinālā, kur sīvā konkurencē zaudēja Antarktīdas polārpētnieku grupai. "Eu, šito nepasūtījām!" izdzirdot dziesmas Probka versiju, sašutumu pauda krieviski runājošie Eirovīzijas skatītāji. "Kur ir dziesma, kurā šitais ganss lamājas matom un joptvajojas pat labāk nekā mūsējie?"

Lietuviešu broļukas tikmēr bez liekiem priekšvēlēšanu kampaņas izdevumiem par prezidenti iebalsoja bijušo eirokomisāri Grībauskaiti, kuras lielākais pluss bija tas, ka viņa nebija lesbiete un skaidri zināja, kurus ministrus pēc stāšanās amatā no amatiem patrieks. Padzirdējis par Grībauskaites ievēlēšanu, saausījās arī mūsu Piebalgs, taču zinoši ļaudis informēja, ka viņam nekas nespīd. "Pirmkārt, tev nav melnās jostas karatē kā Grībauskaitei, otrkārt, tu neesi lietuviete, treškārt, neizskaties pēc jaunās Dzelzs Tečeres," sacīja ļaudis. Mazliet sabijās arī latvju un igauņu prezidenti, kuru kancelejas steigšus iepirka Silvio Berluskoni grāmatiņas ar nosaukumu Ko drīkst un nedrīkst sacīt īstām dāmām.

Liels skandāls izcēlās saistībā ar britu tūristu, kurš kādā Vecrīgas bārā bija iedomājies sevi esam par Maiku Taisonu un apsargam nokodis ausi. Brits gan taisnojās, ka, ieraugot 2000 latu lielo rēķinu, bija nodomājis, ka auss kā īpaša delikatese tajā jau ierēķināta, tāpat kā divi uzmācīgie bābieši, kuri visu laiku čivinājuši par šampanieti un izrādījuši interesi par Chelsea un Arsenal mača rezultātu. Beigu galā gan izrādījās, ka šāds bārs nemaz neeksistē, Vecrīga uz kartes nav atrodama, brits patiesībā ir anglis, bet apsargs jau kopš dzimšanas vai vismaz pirmās klasītes bijis bez ausīm. Līdz ar to apsūdzības tika atceltas un tūrists varēja mierīgi atgriezties Rīgā, kur nebija paguvis izdarīt pašu galveno, kā dēļ vispār uz šejieni bija braucis – pačurāt pie Brīvības pieminekļa.

Tomēr par nedēļas galveno notikumu latvju zemē kļuva Depeche Mode koncerta atcelšana. Fani gluži kā pēc hokeja mača lika ziedus un raudāja pie Lielbritānijas vēstniecības, bet ostā netīšām ienākušais britu karakuģis nolaida karogu un bikses pusmastā. "Atvainojamies, taču, kopš solists Atēnās saķēra nelabu kaiti un nonāca slimnīcā, mēs viņu vairs neesam redzējuši. Medmāsu un visam gadam paredzētos sāpju remdinošo līdzekļu krājumus arī ne... Varējām, protams, nolīgt kādu viesmākslinieku, taču šaubos, vai jums patiktu, ka Gehena vietā dzied Verka Serdjučka," bija sacīts grupas izplatītajā paziņojumā. Biļešu īpašniekiem menedžments ieteica tās saglabāt mazmājiņā uz nagliņas vai vismaz ieguldīt pensiju fonda piektajā līmenī.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: