Murgi, 518. sērija
Publicēts 15. martā, 2009.
Ar 67 deputātu atbalstu latvju valsts tika pie jaunas valdības un premjera Lācīša Dombrovska izskatā. Kritēriji valdības izveidei bija vienkārši – galvenais, lai jaunais premjers zinātu, ka 700 ļimoni ir 700 ļimoni, nevis 650, 50, 40 vai cik nu tur atkal kāds slakterīgs Repše būs sadomājis, kā arī tas nebiedētu cilvēkus ar tik baisu rūpju rievu pierē kā Godmanim. Pēdējā mērķa sasniegšanai Godmanim tika palūgts nemaz nerādīties Saeimā, ko viņš arī godprātīgi izpildīja, nikni dzenādams tenisa bumbiņu kaut kur kortos Jūrmalā, kā arī pa starpai uzspēlēdams bungas.

Valdības apstiprināšanas laikā kaut kur Dubaijas kūrortos skanēja griezīgas skaņas, it kā tur Fredijs Krīgers trītu savus nagus gar metāla žogu – tur zobus grieza opozīcijā atstātais Šlesers. "Nekas, nekas, Tautas partija gan iedabūja Jaunos laikus savā gultā, kur izvazās tos pēc pilnas programmas, bet, ja kāds mums gribēs karināt krupjus virs galvas, drāzīšu visus kā mazos ežus!" rūca Šlesers, taisīdams vaļā ar DHL pastu pienākušo paku, kurā bija Saeimas deputāta mandāts, simboliskas Rīgas atslēgas un SI-A Valdis Zatlers dibinātāja apliecība.

No jaunās valdības veidošanas, budžeta cirpšanas un citas brēkas lielākais ieguvējs bija policejiskais uzņēmējs Vilnītis – visā burzmā neviens pat nemanīja, ka viņš netīšām ievēlējās par KNAB priekšnieku. Saņemot īsziņas ar apsveikumiem par jauno darbavietu, Vilnītis sapriecājās, tomēr izrādījās, ka velti – uz Tampabejas Lightning tomēr bija aizmainīts Karsums, nevis viņš, arī pulksteni ar dzeguzi Zatlers bija uzdāvinājis Ivaram, nevis viņam, tāpēc vajadzēja vien gariem zobiem kājot uz KNAB ēku. To nebija viegli atrast, jo papildinātajā valsts noslēpumaināko objektu sarakstā nr. 984 nu bija ierakstīta arī KNAB mājas adrese, uzticības tālruņa numurs, iestādes nosaukuma pilnais atšifrējums, amatpersonu deklarācijas, gadā izlietojamais ziepju un tualetes papīra daudzums, kā arī Jutas vārdadienas datums.

Vēl pirms jaunās valdības apstiprināšanas uz LNT jauno Bezdomburšovu ieradās astoņi bijušie premjeri, lai nedaudz pakavētos atmiņās par skaistajiem treknajiem gadiem. "Mēs bijām kļuvuši pārāk trekni," atzina bijušais Gailis, bet bijušais Kalvītis nez kāpēc uzreiz ievilka elpu un savilka bikšu jostu par pāris caurumiem. "Treknie gadi vēl nāks," uzsmaidīja bijušais Birkavs, un Kalvītis mazliet atplauka. "Spiediens labajos gados bija milzīgs, un Kalvīša kungam varbūt nestāvēja pietiekami cieti, bet es viņu saprotu," piekrītoši bilda trīskārt bijušais Šķēle, un auditorijā iestājās neveikls klusums. Lai lāga Aigars nesāktu raudāt, bet tālu no tā jau vairs nebija, bijušie nolēma vēl ieraut pa graķītim, atzīmēt Slaktera iekļūšanu Saeimā un izklīst. Aizkavējās tikai bijušais Eminemsis, kurš atkal kaut kur bija atstājis savu portfeli ar tā arī nenopirkto traktoru.

Lai gan pie Brīvības pieminekļa nebija bruģakmeņu, šņabja bodes, Saeimas nama un tur pat nemitinājās apdraudētais smilšu krupis, Drošības policija ieteica Rīgas pašvaldībai tomēr neatļaut rīkot 16. martā pie tā nekādus pasākumus, pat ne Bārbijas piecdesmit gadu jubilejas svinības. Rīgas dome drošībniekiem paklausīja un iedeva kurvīti gan Gaujas vanagiem, gan Brīvajiem ērgļiem, gan domnieka Kotova Koķina Roģinai, gan trīs kaijām un vienai vārnai, kas vēlējās apsēsties uz pieminekļa zvaigznēm. Atraidītie solījās sūdzēties, bet tiesas negatīva lēmuma gadījumā vienkārši iet un nolikt vai arī neiet un nenolikt ziedus tāpat. Strīdīgākais moments bija gadījumā ar trim kaijām un vārnu, jo tiesībsargi nevarēja vienoties par to, kā tās pabāzt zem likuma Par sapulcēm, gājieniem un piketiem normām. Protestēt pie pieminekļa draudēja ne tikai ornitologi, bet arī jaunizveidota kustība Visu putniem ar kādu Dzintaru priekšgalā.

Itāliešu mācītāji izdomāja, ka Lielais gavēnis nevar aprobežoties ar gaļas neēšanu piektdienās, olīveļļas nedzeršanu pirmdienas rītos un atteikšanos no seksa sestdienas pievakarēs, kad notika valsts galvenie futbola mači. Ticīgajiem tika ieteikts pamēģināt līdz Lieldienām piektdienās nesūtīt mobilā tālruņa īsziņas, pirmdienās neuzsākt Doom spēles partiju, bet trešdienās vispār atteikties no radio, televīzijas un interneta. "Un kā tad es, nenoklausījies laika ziņas, zināšu, kādu talāru vilkt," samulsa Romas pāvests Benedikts XVI un palūdza mācītājus likties mierā vismaz līdz lietus sezonas beigām.

Latvijas Infektoloģijas centrā tika atklāta pirmā piesūkusies ērce, kas lika domāt – vai nu ērcēm iestājies bads, vai esam nokrākuši pavasara iestāšanos un kārtējo pulksteņu rādītāju ļurkāšanu. Šķīdonis ielās un bļitkotāji uz izkusušā ledus pēdējo iespēju padarīja par neiespējamu, uz latvju zemi posās zinātnieki no visas pasaules, lai pētītu minēto fenomenu. Diemžēl sensācija izpalika - ērcei tika konstatēta akcīzes marka ar skaitli 2006 virsū, līdz ar to nācās secināt, ka ērces piesūktais bijis tā piesūcies, ka ērci vienkārši nav divarpus gadu jutis.

Gruzija tomēr bija spiesta atteikties no dalības Eirovīzijā, jo paši lielākie Eiropas televīzijas priekšnieki nosprieda, ka viņu dziesmas teksts ir pretrunā ar tautu draudzības, fair play un iecietības pret plānprātiņiem principiem. "Ja viņi vēlas dziedāt, ka negrib put in, vai arī grib put in, bet tikai Putina kungam, viņi to var darīt. Taču nevis Maskavā, bet festivālā Tiflisas ritmi," paziņoja televīzijas priekšnieki. Pie viena kļuva arī skaidrs, kādēļ Busuļsusulis savu dziesmu pārtaisījis krieviski: kāda dzirdīga auss bija saklausījusi, ka viņš sastrēgumos vaino pieputinātās ielas...

Pa to laiku Rīgas satiksme prātoja, kur grūst 1840 kompostrētājus, kas bija kļuvuši nevajadzīgi pēc ebiļetes sabiedriskajā transportā neieviešanas. Pirmā doma bija tos vienkārši uzdāvināt atlaistajiem konduktoriem medāļa Par darba varonību vietā, taču to kāds varēja iztulkot kā pašvaldības mantas izšķērdēšanu. Pēc tam tika prātots, ka uz tiem varētu drukāt sajūsmas pilnās preses relīzes par ebiļetes ieviešanas milzīgajiem panākumiem, taču arī no šīs ieceres nācās atteikties, jo nekādi nevarēja iekompostrēt garumzīmes un izsaukuma zīmes. Beigu galā, nedaudz tos modificējot, tika nolemts kompostierus kopā ar likvidēto vienīgo tramvaja vadītāju arodskolu pārdot Liepājas Vienīgā tramvaja parkam kā riekstu standziņas, skrūvspīles vai sulu spiedes.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: