Murgi, 511. sērija
Publicēts 26. janvārī, 2009.
Visu nedēļu pasaule ar interesi lūkojās Amerikas virzienā, kur pēc Obamu Barakas dotā zvēresta tika prognozēta Baltā nama pārtapšana par Krusttēva Toma būdu, krietnā Džordža pārvēršanās par ķirbi ar četrām pelēm pajūgā, bijušo izlaidīgo prezidentmeiteņu Džennas un Barbaras pārkrāsošanās par māsām Viljamsām un ASV kodolvairoga kļūšana par atjaunotajā PSRS ietilpstošās Kenijas galveno aizsardzības ieroci.

Nekas no prognozētā gan nepiepildījās, un pasaule, kas tā arī nesagaidīja Gvantanamo cietumnieku atbrīvošanu, amerikāņu karavīru aiziešanu no Irākas un brīdi, kad NHL spēlētais hokejs kļūs interesantāks par Rīgas Dinamo demonstrēto, aizgāja gulēt.

Negulēja vien Latvijas valsts policija, kas pēc pāris neveiksmīgiem mēģinājumiem atklāja mājaslapu www.stukači.lv, kurā ikviens varēja nostučīt savu kaimiņu, sievasmāti vai priekšnieku, uzdodot to par 13. janvāra grautiņu dalībnieku, policijas mikroautobusa dedzinātāju, lata vērtības gremdētāju vai pagānisku rituālu piekopēju. Iedzīvotāji izrādīja apbrīnojamu atsaucību, un jau pirmās dienas beigās policija varēja ķerties pie aptuveni 20 000 cilvēku aizturēšanas – viņu vainu pierādīja ļoti kvalitatīvas fotošopā apstrādātas fotogrāfijas. Policijai gan radās šaubas, vai tiešām arī VVF Zatlers būtu metis pa Saeimu, tomēr kādā fotogrāfijā redzamais vīrietis neapšaubāmi bija viņš. Par pārliecinošāko uzņēmumu tika kronēts kādas bijušās Helēnītes sūtīts iesniegums ar bārdaina indivīda bildi – viņa uzstāja, ka šī kunga nevēlēšanās sponsorēt Montrejas festivālu un Tretjakova galeriju bijusi nemieru galvenais iemesls.

Lai nekas līdzīgs 13. janvāra pilnmēness nemieriem vairs neatkārtotos, policija jebkuru akciju nu uzmanīja rūpīgāk nekā situāciju Gazas joslā, demilitarizētajā zonā Korejā, Nacionālajā alejā Obamas inaugurācijas laikā un Eirovīzijas balsu skaitīšanas komisijas okupētajās telpās. Uz Nerīcības partijas rīkoto tūrisma bukletu un bezmaksas makšķerēšanas atļauju dalīšanas pasākumu netālu no Saeimas nama tika mobilizēta visa policija, bruņotie spēki, NA-TO iznīcinātāji, Tīreļu purvā izraktais tanks un ģenerāļa Baloža piemineklis. Diemžēl arī šoreiz neiztika bez traumām – divi policisti saskrējās parlamenta ēkas durvīs un pēc asas vārdu apmaiņas apspļaudīja viens otru, bet vēl vienam uz kājas uzkrita Vecrīgu norobežojošais siets.

Tautas partijas valde nolēma atlaist Saeimu, valdību, Nāciju līgu un FI-FA prezidentu Batleru, kura uzvārds aizdomīgi atgādināja VVF Zatleru, kā arī pašsadedzināties, aicinot uz ārkārtas vēlēšanām. "Kamēr pārējie vēl nav savākuši piķi priekšvēlēšanu kampaņai un opozīcija apvienojusies par nopietnu spēku, un Ušakovs vēl labāk iemācījies latviešu valodu, oi, atvainojiet, parlaments vairs nebauda tautas uzticību, tāpēc nepieciešamas ārkārtas vēlēšanas," teica TP priekšnieks Segliņš. "Bet vai tu ar šefu Mākoņos par šo jautājumu pakonsultējies?" īsti droši nebija pārējie TP biedri, taču mīļā miera labad uzticējās lāga Marekam.

Gulbja dēls Gulbis tikmēr bija nolēmis kļūt par pasaules stabilāko tenisistu, ikvienā turnīrā zaudējot otrajā kārtā. Austrālijas atklātajā čempionātā gan viņam klājās grūti, jo pretim nāca krievs Andrejevs, kuru mocīja podagra un steidzināja tribīnēs sēdošā blondīne, kura bija iecerējusi paspēt uz Vecu vecā jaunā gada sagaidīšanas ceremoniju Ņižņijtagilā un apmeklēt izpārdošanu Muhosranskas lielveikalā. Gulbis gan centās, un beigu beigās abi lielmeistari vienojās par neizšķirtu ar nelielu pārsvaru krievam. Tas nozīmēja, ka Andrejevs paliek Austrālijā, bet Gulbis pēc tikšanās ar blondīni atkal griež vēnas, toties saglabā izredzes arī 73 gadu vecumā saukties par vienu no pasaules perspektīvākajiem tenisistiem, jo neko nav vinnējis.

Pavisam grūti klājās Latvijas Radio, kuriem kontos bija vairs tikai 8500 latu, tāpēc nācās saukt atpakaļ bijušo Kolātu, lai tas ievieš kārtību. Lai taupītu līdzekļus, Muzikālajā bankā galvenā balva netika piešķirta izlepušajai Prāta vētrai, Raimonda Paula šlāgerus radio ēterā nomainīja seno inku tautasdziesmas, par kurām nebija jāmaksā autortiesības, bet pēc tam, kad no darba tika atlaista pat Palkavniece, SOS signālu nācās translēt no tuvējā ugunsdzēsības depo. Toties ēku Doma laukumā beidzot varēja iznomāt Admirāļu klubam, no krāsns nokāpušajam Ābramam nebija jātaisnojas par horizontālo taimkodu, un visi atkal bija laimīgi.

Krievijas bijušais Volodja Putins atklāja sevī gleznotāja talantu un uzzīmēja gleznu Uzor, ko kādā labdarības izsolē uzsita gaisā par

1,15 miljoniem dolāru. Salvadors Dalī, Leonardo da Vinči un Leo Svemps apgriezās kapā otrādi, pie gleznas netikušie krievu uzņēmēji līda uz vēdera Kremļa virzienā, soloties nopirkt visas pārējas Putina gleznas, akvareļus, gobelēnus un trākelētās sedziņas, savukārt latvju Repše arī nolēma pārdot labdarības izsolē savus gleznotos aktus. "Nu, un ko mums tagad ar šiem 13 santīmiem iesākt?" pēc izsoles neapmierināti ņurdēja tās organizatori.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: