Murgi, 505. sērija
Publicēts 30. novembrī, 2008.
Nelaikā uznākusī sniegavētra no valsts ielām un ceļiem aizpūta sētniekus, ceļu un miera uzturētājus, bet no Arēnas Rīga – gandrīz arī Žanu Mišelu Žāru ar viņa pussimts vecajiem sintezatoriem.

Kā jau vienmēr, arī šoreiz ziema bija pielavījusies negaidīti. "Ja nu vēl kaut kad ap Lieldienām, Jāņos vai vismaz jūlija beigās, bet kur tad tik ātri!" sašutuši rokas plātīja viedie ceļinieki. Problēmas radās arī galvaspilsētas varai: kamēr nebija beigušies sniegi, vēji, puteņi un atkušņa izraisītie plūdi, Rīgas birķermeistaram Birkam vajadzēja glabāt mājās Olaines mežniecībā nogāzto egli, apēstās desas un izdzerto karstvīnu, par ko viņa sieva nebija sajūsmā. Brieda ģimenes skandāls un pārmaiņas koalīcijā.

Rokas priekā berzēja tikai daži kalnu un slēpošanas trašu īpašnieki, jo bija parādījusies iespēja divās dienās nopelnīt tādu piķi, lai turpmāko ziemu par sniega trūkumu nebūtu jāuztraucas. Tikmēr iekšlietu Segliņš sasauca ārkārtas operatīvo dienestu sanāksmi, lai apspriestos, kas notiek, kāpēc nenotiek, ko darīt, kas pie tā visa vainojams un kur palicis Kanādā nokritušais meteorīts. Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka nekas nav noticis un tie daži simti grāvjos sēdošie šoferi ar savām mašīnām var tur palikt līdz pavasarim –

vismaz pa to laiku nebraukās apkārt dzērumā un nepārkāps ceļu satiksmes noteikumus. Lāga Marekam nedaudz krimta, ka paša mājās bija pazudusi elektrība, tāpēc sieva nevarēja viņam izpletēt bikses, taču Latvjustrāva mierināja, ka elektrības pazušanā valstī vainojami neparedzēti force majeure apstākļi, proti, Džordžs Klūnijs ar savu Oušena bandu.

Ministru ministrs Godmanis tikmēr izdeva rīkojumu, ar kuru uz to skarbāko noliedza jelkādu ballēšanos, ziemassvētkošanos, jaungadošanos, bērnu rītus, jodelēšanu un maļčišņikus par nodokļu maksātāju un valsts naudu. Ierēdņiem tika atļauts vienīgi sanākt kopā gaitenī, nodziedāt Klusa nakts, svēta nakts, apēst pa piparkūku sirsniņai un izklīst pa mājām. To padzirdot, Rīgas dome nospļāvās, izsludināja taupības režīma galējo līmeni un atteicās ne tikai no banketa un jau sagatavotā dāvanu maisa, bet arī no domas svētkos sūtīt apsveikumu kartītes. "Lai tas bārdainis aizrijas ar savu piķi..." norūca Rīgas dome, uz visām iespējamām adresēm izsūtot apsveikumu

epastus, līdz tika apsūdzēta mēstuļu izplatīšanā.

Savukārt aizsardzības veterinārais Veldre taupības nolūkos nolēma amatpersonas samainīt vietām. "Rotēs ne tikai viens cilvēks, bet vairāki. Ne tikai mazie jefreitoriņi, leitnantiņi vai instruktoriņi, bet arī pulkveži, superintendanti un ģenerālisimusi," skaidroja Veldre, sauszemes spēku komandieri aizrotējot uz Ceļu policiju, zemūdenes kapteini ieceļot par TV Degpunkta vadītāju, seržantiņam Seržantam uzdodot vadīt raidījumu Zini vai mini, bet armijas noliktavas pārzini netīšām nosūtot uz Centrāltirgu pārdot formas tērpus. "Šķiet, dažs te sen nav Aizsardzības ministrijā strādājis par apkopēju," kaut kur no augšas pēkšņi atskanēja barga balss. Veldre šausmās pamodās.

Veselības ministrija nosprieda, ka ir laiks likvidēt aptieku pašapkalpošanās nodaļas, jo tauta pēc pašapkalpošanās aizrāvās ar pašārstēšanos, bezjēgā dzerot zāļu tējas, saujām rijot vitamīnus un līmējot plāksterus uz vietām, kur tie nemaz nebija vajadzīgi. "Turklāt pārmērīga prezervatīvu lietošana negatīvi atsaucas uz demogrāfisko situāciju, un drīz latviešu savā valstī būs mazāk nekā burunduku," norādīja ministrija. No lielveikalu pašapkalpošanās nodaļām tika nolemts izņemt tādas veselībai kaitīgas preces kā kafija, cūku tauki un svaigas bulciņas, bet pašapkalpošanās degvielas uzpildes stacijas tika slēgtas, jo visiem bija zināms, ka pārmērīga benzīna lietošana var kļūt par nāves cēloni.

Savus fanus beidzot iepriecēja arī bumbotāji un ripotāji. Ņemot vērā to, ka CSKA sieviešu komanda izsludināja bankrotu un vēlmi vai nu kolektīvi vai pa vienai pārdoties vismaz Abramovičam, mūsu TTT parādījās izredzes tikt ārā no apakšgrupas. Ja no cīņas izstātos vēl vismaz divas komandas, TTT ierindotos kārotajā ceturtajā vietā triju komandu konkurencē, lēsa vietējie sporta analītiķi un bukmeikeri.

Pārsteidza arī Rīgas Dinamo, kas neizprotamā veidā ne tikai dabūja ripu svešos vārtos, bet pat izdarīja to piecas reizes, Čeļabinskas traktoriem uzskatāmi nodemonstrējot, kurš te īsti sūkā. "Loģiski – kam gan gribas atkal spēlēt Piņķos," drūmi norūca Štāls ar Bļinovu, savukārt Šupleru Jūlis solījās jau nākamajos mačos izmēģināt jaunu taktisko variantu: spēles beigās mainīt piekto laukuma spēlētāju pret otru vārtsargu.

Somālijas piekrastē tika sākta nesaudzīga cīņa pret pirātiem. Pirmais tika nogremdēts taizemiešu traleris, kas indiešu jūrniekiem bija aizdomīgi atgādinājis kapteiņa Kida brigu Kazlēns. Pār bortu pārkārušos makšķerkātus indiešu militāristi bija noturējuši par granātmetējiem, bet divi nozvejotie tunči, kas mētājās uz klāja, bija atgādinājuši torpēdas. "Arī karogs viņiem bija tāds aizdomīgs. Kā mēs varējām zināt, ka viņi mastā uzvilkuši žāvēties vaļa galvaskausu!" taisnojās indieši. Atriebjoties taizemiešu zvejnieki sasauca radus, draugus un paziņas un sarīkoja apvērsumu Bangkokas lidostā, liekot tūristiem bariem doties uz Indiju un mazgadīgas meitenītes un transseksuāļus pavedināt tur. Brieda starptautisks skandāls...

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: