Murgi, 500. sērija
Publicēts 28. oktobrī, 2008.
Aptverot, ka pavisam drīz gaidāma valsts lielā jubileja, aktīvisti ķērās pie dažādu Ginesa, Karlsberga, Tuborga un Aldara rekordu uzstādīšanas un labošanas. Kampaņu uzsāka skrējēji un nesēji – 24 stundas 3845 cilvēki 961 apli staipīja stafetes kociņu 100 metru distancē, tā cerot pārspēt Singapūru vai vismaz amerikāņu stafetes izlases, kas regulāri pazaudēja kociņus.

Notika arī mēģinājums izcept pasaules garāko šašliku, taču tas beidzās ar neveiksmi, jo izsalkušie pensiju fondu otrā līmeņa dalībnieki gaļu aprija vēl jēlu. Tāpat tika nolemts sist rekordus arī garākās dejas, šķībākās dziedāšanas, ilgākās kniebšanās un tālākās trijstūra kefīra paku lidināšanas sacensībās. Balvu pasniegšanai kā goda viesi jau bija iecerēts uzaicināt santehniķi Džo, taču izrādījās, ka viņam nav licences, viņš nav santehniķis, nav amerikānis, nav arī Džo, bet gan krānmeistars Kārlis, kurš LTV vada raidījumu Skats no anālās malas.

Amerikāņi saviem pedofiliem pirms Helovīna svētkiem uzlika par pienākumu novilkt karnevāla maskas, iebarikādēties mājās, netaisīt vaļā durvis, neķerties pie elektrības kontaktiem, bet pie durvīm pienaglot iepuvušu ķirbi un uzrakstu Saldumus te nedod, vācieties prom, sīkie perdeļi. Jaunais veids cīņai pret pedofiliem iepatikās arī Latvijas varasiestādēm, kas pasludināja, ka Līgosvētkos pedofiliem aizliegs vazāties ar Jāņu vainagiem galvā un alus mučeli padusē. Pēc tam kad lielus panākumus guva bērnu atstarotāju policistu akcija, tika apspriesta iespēja skolās un bērnudārzos izveidot arī pedofilijas policiju.

Ar saviem nenovērtējami viedajiem padomiem klajā nāca bijusī VVF, kas par 16 tūkstošiem latu 13 lappusēs pamuļķajiem liepājniekiem beidzot izskaidroja, ko nepieciešams darīt pilsētas tēla uzlabošanai, uzsvaru liekot uz "sakopt un izmantot tādu pilsētas dabisko dotumu kā dzejnieku apdziedātais vējš". Liepājnieki ķērās pie darba, aktivizēja Grobiņas vēja ģeneratorus un sakopa vēju tā, ka tas turpmāk pūta no augšas uz apakšu, nevis no rietumiem uz austrumiem. "Un ko vēl tādu mums labu izdarīt?!" asti luncinādams, bargajai VVF vaicāja vēju pavēlnieks Seskis. "Zvani tūlīt, un pa pastu saņemsi manas... nākamās pamācības," atskanēja tālruņa klausulē.

No prezidenta preses sekretāres amata aizgāja Lasse, kuras vietā tika iecelta Rassassase. Iemesls – VVF Zatlers tikmēr urbināja degunu vannasistabā, kamēr piemirsa izteikt līdzjūtību Artmanei, un to latvju tautas vārdā pasteidzās paveikt lāga Putins. Nu prezidenta komunikāciju forma beidzot solījās palikt ne tik čirkaina un starptautiski saprotamāka, jo Rassassase bija strādājusi pie statoiliem, kuri vienmēr prata jebkuru starptautisku notikumu lokalizēt, ātri paceļot degvielas cenas.

Lai gan Tautas partijai beidzot bija pienākusi īstā reize sarīkot mēslu dakšošanas talku, jo sūdu bija savārīts gana, oranžie noorganizēja tikai kongresu Dailes teātrī. Par partijas priekšsēdētāju gribēja ievēlēt Šķēli, taču, tā kā viņš neteica ne jā, ne nē, ne melns, ne balts, ne zivs, ne gaļa, tad par jauno TP līderi izvēlēja akurāt tādu – Mareku Segliņu. "Vismaz PR mums ir garantēts –

anekdošu un kuriozu slejās tagad būsim bieži viesi," norūca Kikī. "Vai kādam nav skrūvgrieža vai vismaz cirkuļa? Man I-phons sačakarējās!" ar savu pēdējo un loģiskāko runu tribīnē kāpa TP bijušais līderis Kalvītis, bet pēc tam nosēdās pie dembeļiem galerijā un sāka kalt plānus civilajai dzīvei. "Sākumā kārtīgi piedzeršos, bet pēc tam apprecēšos un sākšu iet skolā," pirms iemigšanas nosprieda Kalvītis.

Rīgas dome izdomāja uzdot graustiem, kas bojāja skatu un apdraudēja garāmgājējus, piesegties ar dekoratīvu seģeni, kas atveidoja fasādes aprises, kā arī apkarināties ar uzrakstiem Šis nav grausts, šis ir Pizas tornis, uz to stingrāko noliedzot sabrukt. Grausti izdomāja uzdot iet Rīgas domei trīs burtiem rakstāmā virzienā. Līdz pašvaldību vēlēšanām abas puses tā arī netika skaidrībā, kam un ko darīt un kas būtu piesedzams pirmais.

Rīgas izpildīgais Grīnbergs izpētīja Google attēlus no kosmosa, ziņu raidījumu ierakstus, mazliet pazīlēja kafijas biezumos un pagrozīja stikla bumbu, līdz beidzot noskaidroja, ka vietām Rīgā pēc lielām lietusgāzēm veidojas lieli plūdi. Lai to novērstu, izpildīgais Grīnbergs deva Satiksmes departamentam rīkojumu panākt, lai nekādu lietusgāžu vairs nebūtu. "Un nekādu sniegu oktobra beigās mums arī nevajag," piebilda Grīnbergs, paraudzījies uz meteomurgologu prognozēm un atcerējies, ka sāls cena šogad dramatiski pieaugusi.

Krievijas premjerprezidenta Putina labradoriski kucīgā Konija tika aprīkota ar satelītnavigācijas kaklasiksnu, lai Volodja ātrāk varētu uzzināt, vai viņa Sanktpēterburgas zenīti nav pagrūduši Batjkas baltkrievu lauķiem, kā arī vienmēr būtu lietas kursā par to, vai lopiņš nav aizklīdis neceļos – kā sivēns nevārtās kādā peļķē vai nekopojas ar Hodorkovska fakterjeru. Lai noskaidrotu VVF Zatlera vizītes iespējas, uz Maskavu tikmēr devās mūsu ārlietu Riekstiņš un atgriezās varen iedvesmots. "Viņi teica – lai tik brauc, kaklasiksnu vēl esot daudz," ziņoja Riekstiņš un steigšus pasūtināja biļetes lidojumam maršrutā Rīga–Liepāja–Minska–Stambula–Keiptauna–Montevideo–Karakasa–Ņujorka, jo krietnais Bušs beidzot bija paziņojis par bezvīzu režīma ieviešanu un solīja brangu atvadu mielastu.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: