Mēs zinām, ko jūs darījāt pagājušajā vasarā, 615. sērija
Publicēts 19. februārī, 2011.
Pārdzīvojuši ledus skulptūru festivālu Jelgavā un Valentīndienu, piespieduši ar kaunu atkāpties gripas epidēmiju un pancisko augsto mazākumtautību komisāru Reksi Vollebeku, izbēguši no Čurājošā puisēna atbrīvošanas frontes un Neo aizturēšanas gadskārtas atzīmētāju apvienības atriebības, latvju bāleliņi momentā piedzīvoja ledus laikmetu, mūžīgo sasalumu un nebeidzamo februāri visā valstī.

Meteomurgologi ik dienu priecīgi ziņoja, ka sasniegts jauns aukstuma rekords, tāpēc nācās vien ar drūmu nolemtību gaidīt, kad jūlija vidū sals sasniegs mīnus 666 grādus, leduslāči būs skatāmi ne tikai zoodārzā, no ilgā vasaras miega modīsies mamuti, bet Rīgas satiksmei jaunu autobusu un trolejbusu vietā nāksies iegādāties aerokamanas vai vismaz izsludināt konkursu par milzu sniega un ledus dēļu iepirkumu.

Nelielas aizdomas par meteomurgologu rekordu grāmatas pareizību gan radīja fakts, ka nevienu reizi tajā netika pieminēti Zosēni. Par laimi, izrādījās, ka Zosēni tomēr nav pievienojušies Krievijai, iestājušies Centrālamerikas futbola federācijā vai mājvārdu likvidēšanas kampaņas ietvaros pārdēvēti par Solvitas ielu 5 – tie vienkārši bija sasaluši ragā un uz laiku pieprasījuši politisko patvērumu Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā. "Paši vainīgi, neredzēsiet ziemeļblāzmu, magnētisko vētru, Saules vēju, Mēness neredzamo pusi un jauno mūsu zvaigžņu sistēmas planētu, kuru NASA nupat atklājusi kaut kur starp Urugvaju, Paragvaju un Bolderāju," pukojās murgologi.

Klāt gan bija vēl lielāka ķeza – ikgadējā Ēnu diena. Bērnudārznieki, skolēni, studenti un pa kādam pensionāram un dižģimenim, kas bija ielavījies viņu barā, kā Hičkoka filmā Putni metās virsū amatpersonām un neamatnepersonām, pieprasot piekļuvi valsts noslēpumam agrāk nekā Šķēlem ar Urbanoviču. Tāpat tika paģērēts apmācīt murmulēšanā valsts valodā Saeimā veiklāk, nekā to pieprot pat Kravcovs, kā arī izteikta vēlme uzzināt kokakolas izgatavošanas recepti, piedalīties Raimondpaula uzsāktajā Kongresu nama nojaukšanā un noskaidrot, vai tiesībsarga vienīgais pienākums patiešām ir tikai uzglabāt izklaidīgu pilsoņu kaut kur nomētātas autovadītāja tiesības. Ēnas klīda pa parlamenta gaiteņiem un valdības ēkas tualetēm, biedējot apkopējas un dzenot izmisumā bēdīgo premjerlācīti Dombrovski, kurš tā arī neizprata, vai tie ir starptautisko aizdevēju iesūtīti spiegi, kārtējā talantu šova dalībnieki vai mazgadīgi ārzemju tūristi, kuri labierīcību meklējumos sajaukuši rātsnama strūklaku ar Ministru kabineta ēdnīcas izlietni. Vēl lielākā izmisumā bija VVF Zatlers, kurš uzrāpās augstākajā pils tornī un slēpās drēbju skapī, jo neizprata, kāpēc viņam, kā ierasts, Lilitas vietā seko bērneļu bariņš un skandē Papu, papu!

Raugoties uz latvju zemē notiekošo ēnošanos un ērmošanos, pirkstus kodīja, rokas lauzīja un cepures bradāja itāliešu prokuratori un tiesneši. Viņiem nebija ienācis prātā premjerīgajam seksotājam Berluskonim laicīgi piestiprināt pāris ēnas, kas tagad varētu tiesas priekšā apzvērēt, ka patiešām redzējuši, kā Berluskonis pēc villā notikušas ballītes ne tikai samaksā mazgadīgai padauzai, bet arī mēģina ar viņu sadzīvot bērnu. Itāliešiem piekrita arī ēģiptologi, kuri atzina, ka bijušajam Mū Barakam laicīgi piestiprināta ēna tagad varētu pastāstīt, kurās bankās, koraļļu rifos vai kapenēs tas nobēdzinājis sazagtos miljardus. "Bet tagad – Anubis viņu zina," skumji sacīja ēģiptologi un drošības labad arī uz veco Pareksa banku nosūtīja žēlabainu lūgumu iesaldēt Mū Baraka kontus, aktīvus, kredītus, debetus un vekseļus.

Ārlietu ministrija izsauca uz paklāja Irānas vēstnieku, iesniedzot tam protestu, notu un dzelteno kartīti ar stingro rājienu dienasgrāmatā par spāņu diplomāta nelikumīgu aizturēšanu Teherānā. Ārlietu ministrija piedraudēja, ka šādu incidentu atkārtošanās gadījumā Latvija kategoriski atteiksies pirkt elektrību no Būšehras kodolspēkstacijas, nepiedalīsies kopējos manevros ar Revolūcijas sargiem un panāks, ka persiešu tepiķiem un kaķiem tiek uzlikts akcīzes nodoklis. "Mēs vēl saprastu, ja runa būtu par kādu vecu tirgus tašu, dāmu rokassomiņu, čemodānu vai koferi, bet diplomāts – tas jau ir nopietni. Pieprasām to nekavējoties atdot spāņiem," bija sacīts Valda Valda Ģirta Ģirta īpaši izdotajā paziņojumā.

Koalīcija beidzot vienojās par valsts budžeta fiskālo konsolidāciju un defekāciju 39 miljonu latu apmērā, kas jau bija aptuveni uz to pusi, uz kuru tam vajadzētu būt. Tiesa, neizpratni raisīja ierosinājums samazināt līdzekļus izglītībai, tostarp izvērtējot, vai tik tiešām nepieciešams angļu valodu mācīt jau no pirmās klases. "Bet kā tad mūsu bērni spēs pareizā angļu valodā pateikt kūl, super, sorrī, šit un jabadabadū? Tad taču viņi varēs kā tādi pamuļķi spīkot tikai latviski?" neizpratnē bija izglītības aizstāvji. "Nekas, kā mēs to esam jau pieredzējuši, šo un vēl citu vārdu nezināšana vismaz Latvijā netraucē kļūt pat par finanšu ministru!" tiem oponēja budžeta fiskāli defekālie konsolidētāji.

Savukārt KNAB aplūkoja savu sašņorējamo sarakstu un ar milzu pārsteigumu konstatēja, ka izlaists burtiņš T. Nu tika meklēts rokā un grābts ciet kādreizējā Bojāra kādreizējais satiksmes un tirgus Teniss, kuru vainoja pārliekā mīlestībā pret Mercedes autobusiem. "Nav svarīgi, ir vainīgs vai nav vainīgs, viņu jau sen par kaut ko vajadzēja iesēdināt," aizturēšanu argumentēja KNAB. "Futbols mums jau ir, Teniss tagad arī ir, nu tikai vajadzīgs vēl Hokejs, Bobslejs un Volejbols," klusās cerībās uz personīgās komandas izveidi ziemas un vasaras olimpiskajām spēlēm rokas berzēja cietuma vadība. "Cerams, ka Basketbolu jums nevajag," vēl klusāk noteica bijušais Rīgas domes divmetrīgais attīstības gruzis Štrams.

Pa to laiku lielu pārsteigumu sagādāja Rīgas mērīgais Ušakovs, kurš uzradās Arēnā Rīga, lai pasniegtu gada rīdzinieka balvu Šupleru Jūlim. "Kas, atkal jau???" šokēti bija rīdzinieki, taču izrādījās, ka Šuplers pērn piespriesto balvu nav dabūjis pat paostīt, jo uz valsts svētkos paredzēto svinīgo domes sēdi nebija ticis. "Būtu jau nu pagaidījuši spēļu ar Ufas Jemeļjanu Pugačovu, Metalurgskas Magņitogorku un Traktorskas Čeļabinatoru, kā arī KHL regulārās sezonas noslēgumu, varbūt tad viņš būs pelnījis nevis gada rīdzinieka titulu, bet ar slotu pa muguru, ar kāju pa pakaļu un Mikušu kā ārlaulības znotu balvā," šādus jaunumus uzzinājuši, jau nedaudz samiernieciskāk teica rīdzinieki.

Kamēr Losandželosā dalīja Grammy zelta patafonus, gramofonus un vibratorus, latvju zemē nerimās Eirovīzijas kaislības. Lai pienācīgāk noskaidrotu viscienījamāko no pašiem viscienījamākajiem latvju zemes pārstāvjiem, tika rīkoti divi pusfināli, izaicinājuma kārta, gandarījuma astotdaļfināls, papildu kārtas ceturtdaļfināls, wild card izloze un pārejas mači par palikšanu pirmajā līgā, taču beigu galā viss vienalga noskaidrojās playoff cīņās, kurās atklājās, ka vienalga neviens no mūsējiem neprot kā LadyGaga uz skatuves izripinātāties lielā olā, bet gan tikai izmantot sasēdētus dīvānus. Draudēja izgāšanās.

Ak, jā, pa starpu tam visam kārtējo reizi par 21% tika paaugstināti elektroenerģijas tarifi, kam sekoja tarifu kāpums arī visās pārējās nozarēs, taču tas, tāpat kā Ernestgulbja kārtējais zaudējums jau pirmajā kārtā, jau sen nevienu vairs nepārsteidza.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: