Mēs zinām, ko jūs darījāt pagājušajā vasarā, 583. sērija
Publicēts 10. jūlijā, 2010.
Nedēļa pagāja skolēnu dziesmu un deju svētku zīmē – pa dienu no Mežaparka puses skanēja Dar" man, tēvi"s pastaliņas, bet Daugavas stadionā bērni lēca Sudmaliņas, savukārt vakaros viņu apmetnēs jau dziedāja Hei, rumpi, pumpi un dejoja Kazačoku un Kāmasūtras kaverversiju.

Kamēr visu skolēnu autobusu šoferi drošības labad bija ieslodzīti karcerī un aprīkoti ar Lindsijas Loenas pretalkohola sprādzēm, pie alkoholisko dzērienu veikaliem, krogiem un citām točkām, veidojās nepilngadīgo rindas, kurās jautājums cik? nozīmēja nevis cik gadu?, bet cik daudz? Līdz ar to jau varēja puslīdz droši prognozēt, ka svētki būs izdevušies.

Prieki bija arī sinoptiķiem, meteorologiem un citiem murgologiem, kuri atkal varēja pierādīt savu lietderību, ziņojot par aizvien jauniem siltumrekordiem. Tā, piemēram, tika vēstīts, ka pirmdien, 5. jūlijā, pulksten 13.48 septiņās Latvijas pilsētās un trīs ciemos sasniegts konkrētās dienas, konkrētā datuma un konkrēto pilsētu jauns tveices rekords, Gulbenē termometra stabiņam sasniedzot pat +30,157 grādu atzīmi, kas bija par 0,021 grādu vairāk nekā 1926. gadā. It īpaši noderīga šī informācija bija tiem, kuri karstajā laikā bija apsviluši pludmalēs, un tiem, kas bija kļuvuši beigti un pagalam, grābjot sienu, vācot avenes, sēžot apnicīgā Saeimas komisijas sēdē vai zogot dzelzceļa sliedes. Taču pietika sinoptiķologiem izsludināt prognozi par siltu un sausu jūliju, lai nekavējoties sāktos niknas un ilgstošas lietusgāzes, kuru laikā Rīgā apslīka tramvaji, mikroautobusi, ielas, kanalizācijas nosēdakas, sausās atejas un kārtējais tupeļu veikals Tērbatas ielā, izveidojās glīts karpu dīķis no Maskačkas līdz Purčikam, bet Brīvības ielas asfaltu uzlauza saaugušās bekas, šampinjoni un trifeles.

Pirms lietus sākšanās lielākie sastrēgumi Latvijas vēsturē veidojās uz Jūrmalas šosejas un pie iebrauktuvēm kūrortpilsētā. Atbildīgas amatpersonas uzskatīja, ka pie tiem vainojama novecojusī kontroles sistēma, pārāk šaurais tilts pār Lielupi, Jūrmalā izsludinātās atlaides alum un Jaunā zviļņa biļešu iepriekšpārdošanas uzsākšana. Savukārt Jūrmalas dome bija pārliecināta, ka, maskējoties par civilo transportu, pilsētā iesūtītas tūkstošiem valsts neatliekamās palīdzības dienesta automašīnas, kuru uzdevums bija iznīdēt vietējo ātro palīdzību un iegūt kontroli pār Dzintaru koncertzāles VIP zonu.

Pavisam dīvains ķēriens atgadījās Ceļu policijai – tā nometa mierā Rīgas domes deputātu Jefimiju Klementjevu brīdī, kad viņš pa pilsētas centru airēja savu kanoe laivu rātsnama virzienā alkohola reibumā. Lūdza domniekam iepūst trubiņā, bet viņš cenzēti lamājās, solīja ar irkli pa muguru, ar enkuru pa vēderu un draudēja pasūdzēties kaut kādiem Vaņam ar Nilu. Nākamajā rītā Klementjevs gan izturējās kā īsts godavīrs un izplatīja preses relīzi, pilnībā atzīstot savu vainu. "Es nožēloju to, ka sēdos pie automašīnas stūres pēc alkohola lietošanas, jo kurš gan varēja domāt, ka pēc trīs polšiem organismā būs kaut kādas promiles. Lai arī pieļautā norma bija pārsniegta minimāli, tomēr tādā veidā esmu pārkāpis likumu un līdz ar to esmu gatavs pilnā mērā saņemt par to paredzēto sodu, tikai neprasiet man kā tādam Jaunpupam nolikt deputāta mandātu. Šāda rīcība nav pieļaujama, un aicinu līdzcilvēkus nekad nerīkoties līdzīgi – nepieciešams tomēr arī uzkost. Labāk būtu ēdis," pelnus sev uz galvas kaisīja deputāts.

Latvijas televīzija nolēma konsolidēt savu programmu un pārtraukt rādīt Hameleonu rotaļas jau pēc 5358. sērijas, neraugoties uz to, ka seriāla veidotāji tikai tagad bija pa īstam ieskrējušies un sajutuši smeķi. Televīzijas Kots visas mājsaimnieces – potenciālās vēlētājas – informēja, ka rotaļu demonstrēšana pārtraukta tādēļ, ka politiķi atteikušies atvēlēt naudu, kas nepieciešama, lai apsargātu noliktavu, kurā atrodas visas iepriekšējās, nākamās un vēl topošās sērijas. Lai sodītu skopos politiķus, Kots ierosināja vai nu to ģīmjus vispār televīzijā nerādīt, vai arī rādīt tikai programmu Suņu zvaigzne un Miega rūķi ietvaros.

Nopietnu zaudējumu piedzīvoja TB/LNNK, no kuriem aizmuka pats galvenais Imantdienu jubilārs Kalniņš. Tā kā nu tēvzemieši nespēja vairs pat sagrabināt frakcijai Saeimā nepieciešamo deputātu skaitu, tika paziņots, ka ar labu vai ļaunu, bez viltus vai ar to, ar maldiem, spaidiem vai kaut kā tāpat frakcijas rindās tiks ievilināts kaut Visvalžlācis, kurš, kā reiz, bija iestājies tēvzemiešiem draudzīgās apvienības Visu Dzintaram! saimē. "Varbūt labāk frakcijā iekļaujam plenārsēžu zāles ķeblīti, Saeimas atejas krampīti vai bufetnieces aizvakar ceptos pīrādziņus? Tie sastrādās mazākas ziepes un tik daudz stulbību negvelzīs," prātoja prātīgāk domājošā TB/LNNK daļa, taču partijas spice palika nelokāma, ar stingru mugurkaulu un pastalām. Tiesa, ZZS rindās par Imantkalniņu nebija vienprātības, jo daži uzskatīja, ka zaļo ideju kontekstā pārāk divdomīga izklausīsies viņa dziesma Zilais putniņš.

Savukārt pašu pirmo VVF Ulmani nu drātēja visi, kam vien nebija slinkums – viņš bija smagi aizvainojis apvienību Jenotība, nosaucot to par paplukušu vistu, kā arī krietnos TB/LNNK, sakot, ka tie māj atvadu sveicienus visos jautājumos un tos ņem priekšā visos veidos.

"Nu labi, paplukusi, bet kāpēc vista – mums taču priekšgalā ir pats gailīgais Ģirts Ģirts Valdis Valdis?!" neizpratni pauda jenotieši. "Nu labi, ņem priekšā, bet kāpēc visos veidos?!" tikpat sašutuši bija tēvzemieši.

KNABā bija noslēgta džentlmeniska vienošanās, kuras ietvaros nešpetnais Vilnītis aizliedza savai blondajai vietniecei Strīķei runāt ar žurnālistiem par darbu – viņa drīkstēja apspriest tikai hokeja, futbola, kriketa, zirgu skriešanās sacīkšu un pavārmākslas novitātes. Futbola norisēs Strīķe bija tiešām erudīta: viņa pat nakts laikā varēja informēt, ka pasaules čempja pusfinālā Bohēmijas Rapsodijas izlase pārspējusi Pararugvaju ar 2:1, turklāt izšķirošo ripu iemetis Sidnijs Krosbijs brīdī, kad Mārtiņš Rītiņš neapdomīgi izgājis pēc speķaraušiem un atstājis tīkla otrā pusē esošo grozu nepieskatītu. Kad Vilnītis beidzot atļāva Strīķei runāt ar žurnālistiem arī par darbu, viņa sasauca preses konferenci, kurā sniedza savu līdz šim saturīgāko paziņojumu: "Ēēēē... Mmmmm... Nu... Notiek izmeklēšana, vairāk komentāru pagaidām nebūs."

Sievietes baudīja mierīgās dzīves pēdējās stundiņas, kuru laikā visi veči bija pieplakuši TV ekrāniem, no kuru otras puses skanēja vuvuzelas un tiesnešu svilpes, pa starpu – mazliet arī Kreipāns ar Zaharovu, un viss šis tracis nez kāpēc tika saukts par pasaules čempionātu futbolā. Jau pēc pusfināliem par čempionu tika kronēts astoņkājis Pauls, kurš nekļūdīgi prognozēja ne tikai Vācijas zaudējumu Spānijai, bet arī negantas vārnas uzbrukumus cilvēkiem Dzirciema ielā, Kolorādo vaboļu skaita samazināšanos, jaunu politisko skandālu Francijā un Lukašenko uzvaru Baltkrievijā paredzētajās vēlēšanās. Kad Paulam jautāja, kurš gūs virsroku Tuvo Austrumo konfliktā, lopiņš ar visām astoņām kājām apķēra galvu, parādīja jautātājiem pēcpusi un aizgāja gulēt. Turpat devās arī latvju sporta fani, pēc tam, kad bija noskaidrojuši, kurš no basketbolistiem atkal iedevis kurvīti izlases Bagijam.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: