Mēs zinām, ko jūs darījāt pagājušajā vasarā, 568. sērija
Publicēts 20. martā, 2010.
Paņēmušies kā vista pirms perēšanas, govs pirms dzemdēšanas un skudrulācis pirms ieņemšanas, pasēdējuši, papļāpājuši un paprātojuši savā Saeimas frakcijas un valdes sēdē, Tautas partijas pieci ministri nospļāvās, paziņoja, ka ar šo valdību vairāk nav aršana, un iesniedza demisijas rakstus.

Kā oficiālais iemesls demaršam tika minēts tas, ka Jaunais laiks nevēlas noslēgt divpusējo vienošanos, sastiķēt uz trim un samazināt nodokļus tiem uzņēmējiem, kuri ziedojuši TP. "Mēs nerosināsim un neatbalstīsim Dombrovska valdības demisiju, rosināsim un atbalstīsim tās darbu, kā arī čakarēsimies līdz pēdējam, kamēr nebūs klāt Saeimas vēlēšanas," teica TP līderis Šķēle, un visi ministri piekrītoši māja ar portfeļiem. "Pie kājas, vai tad Jaunupam klasesbiedru trūkst," šo lēmumu ar sapratni uzņēma JL, soloties jau tuvākajā laikā atrast jaunus ministru amatu kandidātus. "A ko tad es te šodien stāstīju, ka valdības koalīcija ir stabila, kas īsti es esmu?" atkal neizpratnē bija VVF Zatlers, taču atbildēt viņam neviens nespēja.

Visas pasaules uzmanība bija pievērsta Gruzijai, jo kāds vietējais televīzijas kanāls informēja, ka valsti okupējuši krievu tanki, uz Kutaisi nomesta atombumba, Tbilisi apkaimē izvērsts genocīds un golodomors, bet Miša Saakašvili vai nu pakāries savu kurpju šņorēs, vai arī kritis par nežēlīgā Medvedutina seksuālo fantāziju upuri. Reportāža bija tik pārliecinoša, ka tai noticēja pat Kremlis, kas sāka agresīvi taisnoties, ka gruzīni paši esot izprovocējuši iebrukumu, jo mēģinājuši uz Krieviju nelegāli eksportēt veselībai kaitīgu Boržomi, kuram bijis piejaukts veselībai vēl kaitīgāks vīns. Gala beigās gan noskaidrojās, ka gruzīnu žurnālisti tikai svinējuši kāda kolēģa kāzas un Svētā Vahtanga dienu un mazliet pajokojuši, taču bija par vēlu – Krievijā jau bija nodrukātas jaunas kartes, kurās nekādas Gruzijas vairs nebija, bet Tbilisi Dinamo kārtējo reizi bija izlidojis no eirokausiem.

Pa to laiku no Sanktpēterburgas atbraukušajam un no SKA faniem pa degunu nez kāpēc nedabūjušajam mēram Ušakovam bija citas problēmas – izprast, kā pareizi uzvesties 16. martā un ko darīt tad, ja nu gadījumā tajā nekas nenotiek. Beigu galā tā arī bija: 16. marts izvērtās par vērienīgu bruņoto spēku un jaunāko televīzijas tehnoloģiju parādi, bet kaut kur tālu fonā notika ziedu nolikšana pie pieminekļa un Fašizm ņe proiģot deklamēšanas sacensības. Savu klātbūtni bija pieteikuši arī krievvalodīgo igauņu radikāļi no organizācijas Nočnoj ponos, tomēr izrādījās, ka kaimiņi braukuši uz Rīgu tikai nosvinēt ķīniešu Ziemassvētkus un par lētu naudu izpārdot Georgija bantīšu krājumus un maķenīt aizkavējušies. Vīzdeguntāla Zurofs gan sašutis klāstīja, ka Rīgas ielās notiekot nacisma atdzimšana un sirmie vīri nelāgi ietekmējot jaunatni, jo vazājas apkārt, nevis rāmi sēž draugos, tviterī vai feisbūkā, taču viņu jau sen neviens vairs neņēma par pilnu.

Valdība tikmēr bija nospriedusi, ka eiro ieviešana Latvijā notiks 2014. gada 1. janvārī un ne dienu agrāk vai vēlāk. Pats eiro par savu gaidāmo ieviešanos Latvijā vēl nebija informēts un nekādus komentārus nevēlējās sniegt, taču analītiķi atzina, ka līdz 2014. gadam Grieķija, Portugāle un Spānija patiešām var visu eirozonu nolaist pa burbuli un tad nabaga naudiņai neatliks nekas cits kā meklēt politisko patvērumu pie mums. Latvijas Banka uz šiem plāniem reaģēja, pasludinot priekšpriekšpriekšpriekšpēdējo konkursu par Gada monētu, kurā lielākās izredzes uz uzvaru bija medaļai, uz kuras attēlota skuju taka un devīze Gājputni, žurkas un citi aizbraucēji.

Saeimas deputāti pēc rūpīgi izpildītiem mājas, praktiskajiem un laboratorijas darbiem tomēr saprata, ka pašpasludinātais sausais likums ir pārlieku ieildzis, un izlēma atkal dot zaļo gaismu alkohola tirdzniecībai 1. septembrī. "Citādi valstī palielināsies alkohola izraisīto psihožu skaits, jo vecāki, ieraugot savas Zinību dienā mājās pārrāpojušās atvases, vairs nevarēs ieņemt graķīti nervu nomierināšanai," savu lēmumu paskaidroja deputāti. "Mēs dzērām, dzeram un būsim dzert!" nelokāmi kā Staburags bija atvases un citi nepilngadīgie.

Pēc Mērsraga un Kūku pagastiem separātiskas tendences izrādīja arī Malta, kas vēlējās atdalīties no Rēzeknes novada un atkal apvienoties ar Valetu vai vismaz Sardīnisko Sicīliju. "Pretējā gadījumā mūs kopā ar Rēzekni atkal ieliks pēdējā grozā futbola čempionāta izlozē," savu vēlmi pamatoja maltieši, piesprauda ordeni, par tā lielmestru ievēlēja grupu Borowa MC pilnā sastāvā un aizgāja gulēt. To pagaidām nedarīja citi pagasti, kuri vēl nebija īsti sapratuši, no kuriem novadiem vēlas atdalīties, kuriem – pievienoties, bet ar kuriem – savienoties.

Gatavojoties lielajai pavasara talkai, Rīgas domē notika ģenerāltīrīšanas ģenerālmēģinājums, kura laikā buldozerīgā vicemēra Šlesera pagaldē tika uzieta pagalam apputējusi mapīte ar uzrakstu 1928. gads, kurā atradās Tērbatas ielas pārveides par gājēju zonu projekts. Rīgas domnieki par šo atradumu bija ļoti priecīgi un momentā ierosināja Tērbatas ielu slēgt automašīnām un lidmašīnām, atstājot tām iespēju pārvietoties tikai perpendikulāri, paralēli, parcelāri, parentāli un paranormāli, bet pašu ielu atstāt gājējiem – iesākumā posmā līdz Elizabetes ielai, pēc tam līdz Matīsa ielai, tad līdz Tallinas ielai, bet pēc tam vēl tālāk. "Un ko, pie joda, mums uz šīs sasodītās ielas darīt? Skatīties bankrotējušo veikaliņu skatlogos, ostīt Lidiņa kotletes, apciemot kanalizācijas noplūdināto Teātra observatoriju, slidot uz vairs neesošo Sporta pili vai slāt uz Vidzemes tirgu? Baigi vajag!" savu neizpratni pauda rīdzinieki.

Gadsimta noziegums tikmēr notika Skotijā, kur kāds lietuviešu broļukas ar dzimumlocekli bija mēģinājis iekaustīt policisti, kura bija ieradusies noskaidrot, kādēļ viņš sadzēries pārlieku daudz degtines. Tā kā tiesā broļukas savu vainu nožēloja, solīja turpmāk tik daudz vairs nedzert un apgalvoja, ka turpmāk dzimumlocekli izmantos tikai tam paredzēto funkciju veikšanai, tiesa piesprieda viņam tikai 600 mārciņu naudas sodu un uzlika par pienākumu no tuvākās algas iegādāties kādu ieroci, lai kritiskās situācijās atkal nevajadzētu ķerties pie kājstarpes.

Bet latvju zemē beidzot notika arī kaut kas iepriecinošs – Rīgas Dinamo sensacionāli uzvilka Sanktpēterburgas SKA veterānus un miljonārus un jau varēja sākt gatavoties mentu kariem pret ZnaRoka un Vītoliņa III dresēto blici. Kaut gan biļetes uz Dinamo mājas spēlēm izzuda vēl pirms nokļūšanas elektroniskajā tirdzniecības sistēmā, problēmu netrūka – vārtsargu līnijas stiprināšanai nācās no štatiem izsaukt Irbi, no Liepājas – Vasiļonoku un no VIP ložas – Lipmanu. Televīzijas drudžaini prātoja, kā uzlikt automātisko pī visos brīžos, kad no Balašihas komandas soliņa atskan kārtējā ZnaRoka pērle, taču beigās atmeta šai iecerei ar roku, jo šādā gadījumā komentētājus vispār nevarētu dzirdēt. Tā vietā pirms spēles tika palaisti titri Košļāšana ir bīstama jūsu veselībai un Bērniem līdz 16 gadu vecumam skatīties nav ieteicams.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: