"Mediju nama" vadība izpērk uzņēmuma kapitāldaļas
Publicēts 14. janvārī, 2010.
Piektdien, 7.janvārī, SIA "Mediju nams" 100% kapitāla daļu no SIA "Lasco Investment" iegādājās "Mediju nama" vadības kolektīva dibināts SIA "MN mediji".

"Mediju nama" un "MN mediju" valdes priekšsēdētājs Armands Puče, komentējot darījumu, saka: "Vēlos to saukt par iespēju, kas jāizmanto, jo viedi cilvēki saka - krīze var palīdzēt nostiprināt biznesam labu pamatu. Pirms gada mēs vērsāmies ar līdzīgu iniciatīvu pie dalībniekiem, taču viņi nebija gatavi tādam lēmumam. Tagad situācija ir mainījusies - mediju vide transformējas, meklē jaunas izteiksmes, piedāvā radošus risinājumus. Reklāmas tirgus pagaidām ir stīvs, taču tās ir pārejošas grūtības. Mūsu produktu klāstā ir labas iestrādnes - gan drukātajā, gan interneta vidē. Tajā pašā laikā vajadzēs samazināt zaudējumu apjomu, noteikti būs strukturālas izmaiņas, arī darbinieku skaits mainīsies. Ilgtermiņā redzam labas perspektīvas, jo kvalitatīvā žurnālistika vienmēr būs konkurētspējīga prece."

"MN mediji" īpašnieki ir "Mediju nama" valdes locekļi Armands Puče un Lilita Seimuškāne, kā arī Analītiskās nodaļas vadītājs Uldis Dreiblats. Katram dalībniekam pieder pa 33,33% "MN mediju" kapitāldaļu.

Darījuma summa ir pušu komercnoslēpums, tas tiek finansēts no dalībnieku līdzekļiem un komercbankas kredītu, kura nodrošinājumam tiks izsniegta komercķīla uzņēmuma pilnas mantas apmērā.

"Mediju nams" izdod laikrakstu "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai", žurnālus "Māja", "Vakara Ziņas", "Sporta Avīze", kā arī veido ziņu portālu "nra.lv".
Kā liecina "Mediju nama" sniegtā informācija, noslēdzoties 2010.gada preses izdevumu abonēšanas kampaņai, palielinājies "Neatkarīgās Rīta Avīzes" abonentu skaits, 2010.gada janvārī sasniedzot 14 432. 2009.gada janvārī laikraksta abonentu skaits bijis 13 256.

"Neatkarīgo Rīta Avīzi" sešām dienām ar pielikumiem 2010.gadā abonējuši 9034 cilvēki, laikrakstu sešām dienām bez pielikumiem 2010.gadā abonējuši 2466, bet "Neatkarīgo Rīta Avīzi" trīs reizes nedēļā ar pielikumiem - 2932 abonenti.

2009.gada rudenī veiktajā pētījumā par nacionālo preses izdevumu auditorijām, salīdzinot ar 2008.gadu, "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" ir vislielākais auditorijas pieaugums latviešu valodā izdoto laikrakstu vidū. Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvia" dati liecina, ka, salīdzinot ar vasarā veikto pētījumu, rudenī "Mediju nama" kopējā auditorija ir pieaugusi par aptuveni 30 000. "Neatkarīgo Rīta Avīzi" ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 69 000 Latvijas iedzīvotāju, vismaz vienu no pēdējiem sešiem numuriem skatījuši 113 000 lasītāju.


Komentāri (1)
bebrs: Pa cik diez paņēma $$$ :)
17/01/2010 16:01
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: