Maikls Džeksons miris lelles apskāvienos
Publicēts 20. oktobrī, 2011.
Tiesas rīcībā procesā par Maikla Džeksona nāvi nonākuši satriecoši attēli. Tajos redzama guļamistaba, kurā izdzisa mūziķa dzīvība, un lielajā gultā ar baltajiem spilveniem līdzās CD atskaņotājam atrodas porcelāna lelle jaundzimuša bērna lielumā.

 

Kāpēc Džeksona rokās nāves brīdī bijusi lelle?

Atkal uzpeld bērnu tēma

Dienasgaismā nonākuši fotoattēli, kas uzņemti tūlīt pēc popmūzikas karaļa Maikla Džeksona nāves. Vienā no attēliem redzama lelle ar sarkaniem vaigiem un blondām matu cirtām, turklāt, kā liecina šis attēls, mūziķis miris, rokās turot šo rotaļlietu. 50 gadus veca vīrieša gultā porcelāna lelle? Mūziķa mīlestība pret bērniem bija acīmredzama, vienīgi joprojām atklāts paliek jautājums, cik tā bija nevainīga...

Džeksons līdz pat savas dzīves pēdējam mirklim nav varējis atbrīvoties no rūgtajām atmiņām par savu bērnību un despotisko tēvu. Viņu vajāja domas, ka arī citi bērni visā pasaulē cieš no vecāku despotisma. 2009. gada 10. maijā Džeksona ārsts Konrāds Marejs bija ierakstījis mūziķa monologu, kurā viņš stāsta par savu jaunāko šovu. «Elviss to neizdarīja. Bītli arī to neizdarīja. Mums jābūt fenomenāliem. Kad cilvēki dosies prom no šova, kad viņi dosies projām no mana šova, gribu, lai viņi teiktu, ka nekad neko tādu savā mūzā nav piedzīvojuši… Es šo naudu izmantošu miljoniem bērnu, pasaulē lielākajai bērnu slimnīcai. Tā būs Maikla Džeksona vārdā nosaukta bērnu slimnīca. Tur būs kinoteātris un spēļu istaba. Visiem bērniem ir depresija – viņu slimnīcās nav ne kinozāles, ne rotaļu istabas. Viņi slimo, jo viņiem ir depresija. Man ir ļoti svarīgs viņu liktenis, viņi ir eņģeļi. Dievs grib, lai es to izdarītu… Mana uzstāšanās palīdzēs maniem bērniem un visiem bērniem – tas vienmēr bijis mans sapnis. Es viņus mīlu, es viņus mīlu, jo man pašam nebija bērnības. Es jūtu viņu sāpes…»

Džeksons runāja ļoti lēni, kas liek domāt, ka viņš kārtējo reizi atradies medikamentu ietekmē vai arī bija ļoti noguris. Starp citu, tiesa tikai tagad noklausījusies pilnu šā audioieraksta versiju. Apsūdzība apgalvo, ka dzirdot, ar kādām grūtībām runā Džeksons, ārstam bija jāsaprot, ka viņam nedrīkst dot propofolu – preparātu, kura pārdozēšana, pēc izmeklētāju domām, novedusi pie dziedātāja nāves.

Nāvējošā medikamentu gūzma

Joprojām dienasgaismā nāk jauni pierādījumi, jaunas detaļas un fakti par Džeksona nāves apstākļiem. Paviršības, viltojumi, dzēstas pēdas – kam tas bijis vajadzīgs? Apsūdzības uzmanības centrā – mūziķa personiskais ārsts Konrāds Marejs, ko Džeksons bija nolīdzis, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Prokuratūra ārstam pārmet, ka viņš injicējis pacientam pārāk lielu propofola devu. Marejs vainu apsūdzībā par nonāvēšanu aiz neuzmanības nav atzinis, taču, ja zvērināto tiesa atzīs viņu par vainīgu, kardiologam draud brīvības atņemšana līdz pat četriem gadiem. Marejs atzīst, ka devis Džeksonam medikamentus, bet noliedz, ka būtu pametis savu pacientu liktenīgajā brīdī. Aizstāvības puse stingri turas pie versijas, ka pēc ārsta iziešanas no istabas dziedātājs pats ieņēmis papildu zāļu devu, kas izrādījusies nāvējoša.

Nozīmīga ir toksikologa Dena Andersona liecība, saskaņā ar kuru Džeksona asinīs nāves brīdī esot bijuši seši dažādi preparāti. Bez propofola, kas tiek uzskatīts par galveno nāves iemeslu, Marejs mūziķim esot ievadījis vēl arī citus medikamentus – lidokaīnu, nomierinošos medikamentus, kā arī efedrīnu.

Bērni pie nāves gultas

Prokuratūras rīcībā ir nonācis vēl viens absolūti neizskaidrojams fotoattēls, uz kura redzams saburzīts, ar asinīm notraipīts T krekls, kurš Džeksona nāves dienā tika atrasts mūziķa skapī. Visticamāk, krekls nav bijis nevienam mugurā, bet gan izmantots, lai noslaucītu lielu daudzumu asiņu. Pie krekla vēl atradusies cenas etiķete.

Atklātībā nācis vēl kāds cits šokējošs fakts: Džeksona drošības grupas vadītājs Fahīms Muhammads liecināja, ka mūziķa bērni Prinss Maikls un Parisa esot noskatījušies, kā ārsts Marejs cenšas atdzīvināt tēvu, veicot netiešo sirds masāžu. «Parisa gulēja zemē, saritinājusies kamolā, un raudāja, bet Prinss vienkārši stāvēja, pilnīgi satriekts, un klusi raudāja,» tiesā sacīja Muhammads. «Gāju pie viņiem, mazliet parunāju, pasaucu auklīti un devāmies lejā pa kāpnēm uz citu telpu.» Arī pats miesassargs esot bijis satriekts par redzēto. «Viņa acis bija ieplestas un mute viegli pavērta. Viņš izskatījās nedzīvs. Es biju šokā.» Tuvākajā laikā tiks nopratināti arī Džeksona bērni, kā arī viņa māte. «Los Angeles Times» uzskata, ka 13 gadus vecās Parisas un 14 gadus vecā Prinsa Maikla liecības varētu atstāt milzīgu iespaidu uz zvērināto tiesu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: