Madonnas brālis mitinās zem tilta
Publicēts 15. novembrī, 2011.
Sabiedrību pāršalkusi šokējoša vēsts – popzvaigznes Madonnas brālis dzīvo zem kāda tilta Mičiganā un ubago siltu segu un ēdienu. Radiniekus neizvēlas – tas ir fakts, taču parūpēties par nelaimē nonākušiem brāļiem, māsām, tēvočiem vai tantēm gan varētu, turklāt, ja nauda ir kā spaļi un iespējas neierobežotas.

Entonijs Čikone – bezpajumtnieks

Popzvaigzne Madonna peldas bagātībā, bet viņas brālis Entonijs velk kailo dzīvību, mitinoties zem kāda tilta Mičiganā. Pa dienu 55 gadus vecais bezpajumtnieks pamet savu patvērumu un iziet ielās, lai sagādātu sev ēdiena paliekas vai izdiedelētu kādu siltu segu. Šis šokējošais fakts nonāca dienas gaismā pavisam nejauši, kad dienas laikraksta «Michigan Messenger» reportiere devās intervēt bezpajumtniekus. Viens no sarunu biedriem, kurš bija apmeties zem kāda autostrādes viadukta tilta, sevi pieteica kā Entonijs Čikone, piemetinot: «Jūs varbūt pazīstiet manu māsu. Viņu sauc Madonna, un viņa ir dziedātāja.» Pēc ekonomikas izdevuma «Forbes» datiem, Madonna joprojām ir viena no pelnošākajām pasaules dziedātājām ar aptuvenajiem gada ienākumiem 58 miljonu ASV dolāru apmērā. Dziedātājas divus gadus vecākajam brālim šie skaitļi ir kosmiski – Čikone ik dienu cīnās par izdzīvošanu. «Īpaši smagi ir šajā gadalaikā. Laiks var kļūt tik auksts, ka jāuzmanās, lai nenosalst kāju pirksti.» stāsta Madonnas brālis.

Uz «Michigan Messenger» reportieres jautājumu, kāpēc slavenā māsa viņam nepalīdzot, Čikone atbild ar pretjautājumu: «Kā jūs domājat, vai es šo jautājumu neesmu jau dzirdējis tūkstošiem reižu?! Ģimene no manis novērsās jau tad, kad man tik labi negāja.» Čikonem ilgāku laiku bijušas nopietnas problēmas ar narkotikām un alkoholu, bet aptuveni pirms gada viņš zaudēja arī darbu tēva vīnu tirgotavā un kopš tā brīža grimis aizvien dziļāk bezdibenī. Iztiku viņš sev nodrošina, vācot un nododot tukšo taru un piestrādājot gadījuma darbus. Viņš nekautrējas klauvēt arī pie baznīcu un bezpajumtnieku centru durvīm un lūgt ziedojumus. Entonijs ir otrais vecākais no astoņiem Čikones ģimenes bērniem. Līdz šim viņš nebija uzdrošinājies kontaktēties ar savu slaveno māsu – viņam esot neērti to darīt. Avīzes reportiere mēģināja sazināties ar Madonnas pārstāvi, lai uzzinātu viņas viedokli. Atbilde: nekādu komentāru. Tikmēr Entonijs bažīgi raugās nākotnē: «Ziemā temperatūra var noslīdēt zem mīnus 20 grādiem. To neviena dzīva radība zem tilta nepārdzīvos.»

Nabadzīga arī Bekhema māsa un sera Eltona pusbrālis

Pirms dažiem gadiem mediju un sabiedrības uzmanību piesaistīja britu dzeltenās preses «News Of The World» publicētā informācija par toreiz 38 gadus vecu sievieti, triju bērnu māti Linnu Bekhemu, kura lūgusi piešķirt sociālo pabalstu, lai uzturētu ģimeni. Izrādījās, viņa ir futbola zvaigznes Deivida Bekhema māsa, kura spiesta dzīvot no sociālā pabalsta – 200 eiro nedēļā. 200 eiro – tā ir summa, kādu profesionāls sportists pelna divās sekundēs. Linnai atšķirībā no viņas brāļa dzīvē nebija veicies – ne profesionālā ziņā, ne arī privātajā dzīvē.

Retais ir dzirdējis arī kaut ko par Džefu Dvaitu, 20 gadu jaunāko Eltona Džona pusbrāli. Kamēr popzvaigzne dzīvo greznībā, viņa pusbrālis slīgst vislielākajā nabadzībā. Džefs savu vecāko pusbrāli pirmo reizi ieraudzīja piecu gadu vecumā, kad Eltons Džons jau bija zvaigzne.

Valstu vadītāju pagrimušie tuvinieki

Nepatīkamus brīžus savai meitai ir sagādājis Norvēģijas princeses Metes Maritas tēvs – alkoholiķis, kurš plaši izafišēja savas kāzas ar kādu striptīza dejotāju. Taisnoties par sava tēvoča izdarībām ne reizi vien nācies arī prinča Viljama dzīvesbiedrei Keitai Midltonei – viņas tēvocis apsūdzēts narkotiku tirdzniecībā. Tiesa, Keitai jau sen nav kontaktu ar savu pagrimušo tēvoci.

«Melnās avis» nav izņēmums arī valstu vadītāju ģimenēs. 2004. gadā Vācijā klajā nāca grāmata «Kanclers, diemžēl mans brālis, un es», kurā Lotārs Foselers atklāja savu un sava brāļa – toreiz Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera – dzīves stāstu. Kamēr slavenais un veiksmīgais brālis kāpa pa karjeras kāpnītēm, sasniedzot tā augstāko pakāpienu, pusbrālis Lotārs grima aizvien lielākā nabadzībā. Būdams bezdarbnieks, viņš vēlējās iesaistīties toreiz populārajā TV realitātes šovā «Big Brother» vācu adaptētajā versijā, taču kanclers Gerhards Šrēders izjauca šos plānus un nepieļāva Voselera piedalīšanos TV pārraidē.

Ar radiniekiem nav paveicies arī ASV prezidentam Barakam Obamam. Šovasar par automašīnas vadīšanu reibumā un «Stop» zīmes ignorēšanu tika arestēts ASV prezidenta tēvocis Onjango Obama. Pēc tam, kad viņu apturēja likumsargi, Onjango paziņoja, ka zvanīšot uz Balto namu un lūgšot drošības naudas iemaksu. Ietekmīgā radniecība nelīdzēja, un ASV prezidenta tēva pusbrālis netika atbrīvots.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: