Latvijā jaunlaulātajiem mēdz dāvināt ķieģeļus, kazas un naktskreklus
Publicēts 13. augustā, 2011.
Latvijas iedzīvotāji kāzās visvairāk kāro saņemt naudu, vismazāk – traukus, liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktā aptauja. Tiesa, pie nejēdzīgākajām saņemtajām kāzu dāvanām aptaujas dalībnieki minējuši grāmatu ar nosaukumu "101 iemesls, kādēļ neprecēties", sienas pulksteņu kolekciju, naktskreklu komplektu katrai nedēļas dienai, ceļojumu uz ārzemēm vienai personai. Savukārt kāds cits pāris saņēmis dāvanā ceļojumu katram uz citu valsti, tāpat populāri esot dāvināt pirmo ķieģeli ģimenes mājai.

 

Aptauja liecina, ka jaunajam pārim, laulības dzīvi sākot, tiek dāvināta arī zeme uz Mēness un zvaigznes izplatījumā, kas nosauktas jaunās ģimenes vārdā.

Veiktajā aptaujā ir noskaidrots, ka puse aptaujas dalībnieku uzskata, ka vislietderīgākā dāvana kāzās ir nauda. Savukārt 16% aptaujāto par tādu uzskata ceļojumu un 12% respondentu – dāvanu kartes. Vien 8% aptaujas dalībnieku domā, ka vislietderīgākās dāvanas ir sadzīves tehnika, elektronika un dažādi sadzīvē noderīgi priekšmeti.

Toties trauku un glāžu komplektus, servīzes, kā arī galda piederumus Latvijas iedzīvotāji kāro saņemt vismazāk – tā domā 87% no aptaujātajiem iedzīvotājiem, kā arī gultasveļu, dažādas porcelāna skulptūras, apgleznotas vāzes, sienas pulksteņus, lampas un lustras, nepraktiskus interjera priekšmetus, joku lietiņas, mīkstās rotaļlietas, fotoalbumus un sveces.

Lai arī 8% respondentu norādījuši, ka viņi labprāt kāzās dāvanā saņemtu sadzīves tehniku, tomēr 40% aptaujāto to uzskata par absolūti nelietderīgu dāvanu, kā būtiskāko argumentu minot, ka bieži tiek sadāvinātas vairākas vienādas lietas, savukārt daļa min, ka šādas dāvanas ir bezjēdzīgas, jo jaunajam pārim tādas jau ir iegādātas vai vienkārši nav nepieciešamas. Respondenti par bezjēdzīgām dāvanām uzskata arī prezervatīvus un apģērbu.

Desmitā daļa aptaujāto pāru kāzās dāvanā saņēmuši kādu mājdzīvnieku, lai gan to paši nav gribējuši, turklāt dāvināti ne tikai kaķi, suņi vai trusīši, bet arī sivēni, vistas un pat kazas.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: