Kurš noplūdināja Biedriņa "seksa bildes" un kāpēc?
Publicēts 21. novembrī, 2011.
Pēdējo divu nedēļu karstākā ziņa latvju dzeltenajos interneta medijos ir portāla puaro.lv publicētie foto ar Latvijas bagātākā basketbolista Andra Biedriņa izklaidēm.

Interesanti, ka publiskajā telpā tie ir parādījušies ar kādu piecu gadu nobīdi, turklāt gandrīz precīzi gadu pēc tam, kad kāds līdzīgā kārtā izrīkojās ar cita basketbolista Sanda Valtera šķirto sievu un bērna māti Katrīnu.

Sveiciens basketbola miljonāram

Pagājušajā nedēļā portālā puaro.lv parādījušās basketbolista Andra Biedriņa fotogrāfijas ir gana pikantas, lai gan tajās atklātas seksa ainas nav novērojamas un portāls pat neapgalvo, ka tajās redzamais puisis gaiši brūnajā ādas jakā tiešām ir šā brīža latviešu vienīgais pārstāvis prestižajā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš. «Mūsu rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams kāds gara auguma cilvēks, ļoti līdzīgs latviešu, šķiet, slavenākajam basketbolistam Andrim Biedriņam. Vērtējiet paši. Vienā no fotogrāfijām viņš izskatās visai laimīgs,» prāto portāls. Protams, puisim uz pieres nav rakstīts personas kods, bet, šķiet, nevienam nav šaubu, ka šis «gara auguma cilvēks» nevis ir tikai līdzīgs Biedriņam, bet tas ir tieši viņš. Portāla rīcībā šīs fotogrāfijas nonākušas nejauši – tā apgalvo puaro.lv pārstāvji, un nav iemesla viņiem neticēt, jo pēdējā laikā līdzīga satura bildes dzeltenos medijus aplaimo itin bieži. Tāpēc interesantākais – kurš, kura vai kuri bija ieinteresēti šo fotogrāfiju noplūdināšanā internetā?

Parādās pēc pieciem gadiem

Aplūkojot šīs fotogrāfijas, nav jābūt «C.S.I. Maiami» komandas loceklim, lai noteiktu, ka tās bildētas aptuveni pirms pieciem gadiem – pašlaik 25 gadus vecais Biedriņš tajās izskatās ļoti jauniņš. Savukārt aptaujājot ar sportu ciešāk saistītus cilvēkus, »VZ« guva jau precīzāku informāciju par «notikumā» iesaistītajiem cilvēkiem. Tiesa, meitenes un viena tajā visā iesaistītā puiša personības nav zināmas, tāpat arī šī «pasākuma» norises vieta, toties meitenes gandarīto puisi zilajā treniņtērpā var atpazīt visai nekļūdīgi (ar viņa fotoattēliem, tiesa, citādos rakursos un darbībās ir pilns internets) – tas ir kādreizējā serbu basketbola cerība Žarko Čabarkapa. Viņš gan 2004./2005. gada, gan 2005./2006. gada sezonās spēlēja NBA klubā «Golden State Warriors» – turpat, kur Biedriņš, turklāt abi tolaik, kā jau bijušā austrumbloka valstu pārstāvji, sadraudzējušies. Stāsta, ka arī naktsklubu apmeklējumi nav bijuši sveši. Muguras traumas dēļ NBA karjera Čabarkapam beidzās 2006. gadā, kad Goldensteitā kopsummā viņš bija pavadījis 98 spēles.

Kāds krietni pacenties

Līdz ar to ir puslīdz droši skaidrs, ka šīs fotogrāfijas tiešām ir ar vismaz piecu (vai sešu) gadu senu pagātni, tātad vēl jo interesantāks ir jautājums – kāpēc tieši tagad un kam tas bija vajadzīgs? Apskatoties šo fotogrāfiju izmēru megabaitos, top skaidrs, ka uzņēmumi nav tapuši ar kādu parastu «ziepjutrauku», bet gan tiem laikiem visai profesionālu fotokameru, taču tikpat skaidrs, ka ne jau tolaik vēl brīva vīrieša statusā esošais Biedriņš ir pasūtījis šādus «mākslas darbus». Tātad – kurš un kāpēc? Basketbolists un viņa dzīvesbiedre (arī bērna māte) Madara Grīnberga šobrīd atrodas Amerikā un ne caur kādiem kontaktiem nav pieejami, tāpēc atliek vien balstīties uz pieejamo informāciju. Savukārt tā liek atminēties gadījumu teju precīzi pirms gada, kad līdzīgā kārtā tika noplūdinātas basketbolista Sanda Valtera šķirtās sievas Katrīnas kailfoto, kurus viņa bija bildējusi pati.

Kāds gribēja ieriebt

Abos gadījumos interesants ir fotogrāfiju publiskā telpā parādīšanās laiks. Valteres fotogrāfijas bija tapušas tālajā 2006. gada 21. jūnija vēlā vakarā (to varēja noprast pēc sūtījuma datiem), kad viņa, bruņojusies ar «Sony» firmas fotokameru, bija sevi iemūžinājusi sākotnēji pikantā apakšveļā, bet vēlāk arī bez tās. Tobrīd Valteres personīgā dzīve sāka lēnām sakārtoties: viņa tika pie darba, aizvien retāk sāka parādīties naktsklubos (starp citu, pēc attiecību izveidošanas ar Liepājas ostas vides aizsardzības speciālistu Kasparu Poņemecki kādreizējā sabiedrības lauvene tajos nav redzēta vispār), tāpēc šo fotogrāfiju parādīšanās atklātībā viņai bija ļoti netīkama. Valtere pat apsvēra domu par tiesvedību, taču vēlāk atmeta visam ar roku. Biedriņa situācija ir līdzīga: kādreizējais dauzoņa ticis pie dzīvesbiedres (Madaras Grīnbergas) un šovasar arī kopīga Emīla, abi mitinās Amerikā un diez vai basketbolistu šobrīd īpaši biedē pat tas, ka, visticamāk, NBA sezona tā arī nesāksies.

Atriebība blondīņu gaumē?

Līdz ar to var secināt, ka šobrīd Biedriņu kompromitējošu fotogrāfiju nākšana atklātībā viņa nelabvēļiem ir īpaši svarīga: sportiskajā karjerā ir pamatīgs panīkums, bet laimīgo ģimenes dzīvi šādas bildes varētu pabojāt visai krietni (Madara esot ļoti greizsirdīga). Jāpiebilst, ka pēc Katrīnas Valteres kailfoto noplūdināšanas aizdomas krita uz viņas bijušā vīra un Biedriņa pašreizējām draudzenēm.

Savulaik Katrīna ar milzīgu skandālu no Sanda Valtera aizbēga pie Biedriņa, abiem kopā dodoties uz Ameriku. Pēc divu gadu kopdzīves pašķiroties no mīļotā vīrieša un atgriežoties Latvijā, Katrīna sabiedrībā parādījās kopā ar Madaru Grīnbergu, kas tolaik savā CV varēja ierakstīt pailgu draudzību ar citu «tusiņu paaudzes» basketbolistu Armandu Šķēli. Pa starpu tam visam vēl bija basketbolistu štata pavadone Agate Kauliņa, kas draudzējās ar Katrīnu, tomēr tas viņai netraucēja kādā izklaides braucienā doties kopā arī ar Biedriņu. Beigu galā arī draudzība starp Valteri un Grīnbergu tika pārtraukta pat virtuālajā tīmeklī, turklāt kāda Katrīnas paziņa »VZ« toreiz kailfoto noplūdināšanā vainoja tieši Madaru. Citi avoti gan pauda neticību, ka Madara varētu nolaisties līdz tik zemam līmenim, līdz ar to lielākās aizdomas krita pār Sanda Valtera pašreizējo dzīvesbiedri Elīzu Kaurāti.

Uzmanības epicentrā atkal Katrīna

Gads pagājis, skaidrības šajā lietā nav, taču ir viens fakts: Katrīna Valtere līdzi Biedriņam uz Ameriku aizbrauca 2006. gada rudenī – aptuveni tad, kad, visticamāk, varētu būt tapušas miljoniem apveltīto basketbolistu kompromitējošās bildes. Tātad – vai nu iegāzusi viņa, vai, visticamāk, kāds atkal vēlas palikt zem sitiena Katrīnu...

Foto: Puaro.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: