Krievijas policija Maskavā un Pēterburgā aizturējusi 500 mītiņu dalībniekus
Publicēts 7. decembrī, 2011.
Maskavā un Pēterburgā opozīcijas rīkoto protesta akciju laikā, kurās piedalījās 17 000 iedzīvotāju, šodien aizturējusi 500 cilvēkus, ziņo aģentūra Interfakss.

Par piedalīšanos nesankcionētā opozīcijas protesta akcijā Pēterburgas policija aizturējusi 200, bet Maskavas policija 300 akcijas dalībniekus.

Pēc iepriekšējās pieredzes gaidāms, ka administrācija aizturētajiem piespriedīs 500 līdz 1000 rubļu sodu vai arī 15 diennaktis cietumā.

Savukārt notikumu aculiecinieki sociālajos tīklos ziņo par protestu dalībnieku sadursmēm ar speciālo uzdevumu vienību OMON.

Jau ziņots, ka 6. decembra pēcpusdienā Krievijas galvaspilsētā Maskavā Triumfa laukumā sākusies protesta akcija, reaģējot uz parlamenta apakšpalātas Valsts Domes vēlēšanu rezultātiem. Akcijas sākās jau pirmdien, kad Maskavā centrā un Sanktpēterburgā notikuši vairāki mītiņi,kuru laikā policija aizturēja 300 mītiņu dalībniekus, tai skaitā vairākus opozīcijas vadītājus - Iļju Jašinu un Alekseju Navaļniju policija paturēja apcietinājumā un abiem šodien tiesa piesprieda 15 diennaktis cietumā par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

"Interfakss" arī informē, ka policija atbrīvojusi iepriekš aizturēto opozīcijas līderi Borisu Ņemcovu. "Mani tikko izlaida brīvībā no Tveras policijas iecirkņa, kur es pavadīju trīs stundas pēc aizturēšanas Triumfa laukumā," aģentūrai apliecinājis Ņemcovs. Viņš norādījis, ka policisti nav paskaidrojuši aizturēšanas iemeslus. Politiķis stāstījis: "Es pajautāju, kāpēc mani aizturēja, bet tagad atbrīvo, taču policists tikai klusi atbildēja: "Bija komanda."

Savukārt partijas "Jabloko" līderis Sergejs Mitrohins atkārtoti aizturēts Triumfa laukumā, un šoreiz policija viņu nav atbrīvojusi. "Sergejs Mitrohins ir aizturēts Triumfa laukumā. Pašlaik viņš ir OMON autobusā kopā ar vēl 30 aizturētajiem," "Interfakss" informēja "Jabloko" preses sekretārs Igors Jakovļevs.

Abās pilsētās akciju dalībnieki mēģināja doties gājienos pa ielām, bet policisti bloķējuši kustību un viņus atspieduši līdz policijas autobusiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: