KNAB priekšnieka amatam pieteikušies 13 pretendenti
Publicēts 20. septembrī, 2011.
Līdz 19. septembrim Valsts kanceleja saņēmusi 13 pretendentu pieteikumus atklātam konkursam uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu. Pieteicies gan bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, gan arī vairāki KNAB darbinieki.

 

Pieteikušies:

SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš;

Rīgas Domes Informācijas tehnoloģiju centra Informācijas tehnoloģiju drošības administrators Gunārs Bērziņš;

Juridiskās koledžas pasniedzēja Ruta Mekša;

IK „Musa international” detektīvaģentūras vadītājs Gunārs Cāzers;

Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults Kristaps Sautiņš;

SIA Pireja juridiskais pārstāvis Māris Gulbis;

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Sreļčenoks;

Zvērināts advokāts Armands Stumbergs;

Uzņēmējs Jānis Uzulēns;

Bezdarbnieks Aivars Bauers;

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļas vadītāja Ilze Jurča;

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore;

Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts Vladislavs Bautris.

Atbilstoši konkursa nolikumam, 5 darbdienu laikā darbu uzsāks pretendentu vērtēšanas komisija, kas konkursa pirmajā kārtā vērtēs kandidātu atbilstību konkursa formālajiem kritērijiem. Komisijai mēneša laikā - līdz 18.oktobrim - jāpieņem lēmumu par to, kuri pretendenti izvirzāmi konkursa otrajai kārtai, nra.lv informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Konkursa otrajā kārtā padziļināti vērtēs kandidātu pieredzi un kompetenci. Kandidātu, kuram komisijas locekļi būs piešķīruši augstāko punktu skaitu, komisija ieteiks virzīt uz Ministru kabinetu apstiprināšanai, savukārt Ministru kabinets lems par komisijas izvirzītā pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

Atbilstoši konkursa nolikuma, pretendentam jāatbilst KNAB likuma 4. panta pirmajā un otrajā daļā noteiktajām prasībām, tai skaitā - pārvalda latviešu valodu un vismaz divas svešvalodas; ieguvis augstāko izglītību un uzkrājis amatam atbilstošu darba pieredzi; ir vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Konkursa nolikums paredz, ka pretendentam jābūt izpratnei par iestādes lietvedību, grāmatvedību, personāla organizēšanu, kā arī par klasificētās informācijas aizsardzības regulējumu atbilstoši normatīvajos aktos vadītājam noteiktajām kompetencēm, kā arī izpratnei par korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumiem, kā arī politisko organizāciju (partiju) finansēšanas jautājumiem. Tāpat būtisks vērtēšanas kritērijs ir kandidātu reputācija, ko vērtēs atbilstoši KNAB likumā un konkursa nolikumā noteiktajām prasībām.

Kā nosaka konkursa nolikums, vērtējot pretendenta darba pieredzi, gadījumā, ja ir divi vai vairāki pretendenti ar vienlīdzīgi atbilstošu darba pieredzi, priekšrocība ir pretendentam, kas ieguvis augstāko juridisko izglītību.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vadīs Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijas sastāvā ietilpst Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators A. Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors A. Kalniņš, Satversmes tiesas aizsardzības biroja direktors J. Kažociņš un Drošības policijas priekšnieks J. Reiniks.

Kā ziņots iepriekš, pretendenti, kuri atbilst KNAB biroja likuma 4. panta otrajā daļā noteiktajām prasībām, pieteikumus konkursam varēja iesniegt Valsts kancelejā līdz 2011. gada 19. septembrim.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: