Ints Dālderis iestājies partijā Jaunais laiks
Publicēts 28. jūnijā, 2010.
Kultūras ministrs Ints Dālderis 28. jūnijā iestājies partijā Jaunais laiks, līdz ar to pievienojoties apvienībai „Vienotība”.

„Vienotība ir tas politiskais spēks, kas saredz kultūru par vienu no nozīmīgākajām nacionālajām prioritātēm ilgtermiņā. Tas saskan ar manu pārliecību par latviešu valodu un kultūru kā nacionālas valsts stūrakmeni,” savu izvēli pamato Ints Dālderis.

Kultūras ministrs arī uzsver, ka pusotrs gads premjera Valda Dombrovska vadītajā valdībā ir devis pārliecību valdības vadītāja izpratnei par kultūras nozari kā būtisku valsts kopējai attīstībai, kā arī par līdz šim veikto reformu ilgtspēju. „Izvirzot kultūras nozari par prioritāti, „Vienotības” politiķi apzinās, tās lielo nozīmi valsts turpmākajā izaugsmē,” norāda Ints Dālderis.

Pusotra gada laikā veiktās reformas kultūras nozarē ir ļāvušas saglabāt visu nacionālās kultūras pastāvēšanai nozīmīgāko kultūras institūciju darbību. Ir īstenota vērienīga reforma muzeju nozarē, skaidri definēti valsts finansiālā atbalsta principi teātriem, uzsākta arhīvu sistēmas reorganizācija, izstrādātas vadlīnijas kultūrizglītībā, lai arī turpmāk valsts varētu līdzfinansēt bērnu izglītību mūzikas un mākslas skolās un ikviens valsts ieguldītais lats šajā jomā nestu maksimālu atdevi.

„Par spīti sarežģītajai finansiālajai situācijai, Latvijas kultūras procesu kvalitātē krīzes pazīmes nav vērojamas. Mūsu nācija ir ārkārtīgi talantīga, un ar savu kultūru varam pamatoti lepoties starptautiskā mērogā,” uzsver kultūras ministrs. „Tā noteikti ir konkurētspējīga. To apstiprina arī ārvalstu viesi - citu valstu kultūras ministri un vēstniecību pārstāvji, kas var mūs vērtēt objektīvi no malas. Šādu pozitīvu rezultātu iespējams panākt vienīgi ar konsekvenci un valstiski tālredzīgu domāšanu, skaidri definējot mērķus. „Vienotībā” es redzu spēcīgu komandu, drošus līderus un skaidru vīziju par Latviju kā modernu, uz Eiropu vērstu nacionālu valsti un, strādājot šādā komandā, saskatu iespēju šos Latvijas nākotnei būtiskos mērķus sasniegt.”


Komentāri (1)
Murzilka: 10.000,- latus samaksāja?
28/06/2010 20:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: