Iedzīvotāji Rīgā aktīvi izņem naudu no "Latvijas Krājbankas"
Publicēts 17. novembrī, 2011.
Ņemot vērā Lietuvas komercbankas "Snoras" nedienas Lietuvā, bankas meitas uzņēmums "Latvijas Krājbanka" šodien piedzīvo aktīvu klientu pieplūdumu, vairums no kuriem vēlas savas noguldījumus pārcelt uz citām bankām.

Kā novēroja nra.lv, bankas filiālē Rīgā, Jēkaba ielā jau no paša rīta bija liels skaits cilvēku, kuri pārsvarā interesējās par iespējām pārskaitīt naudu no krājkontiem uz norēķinu kontiem, vai uz citiem banku kontiem.

NRA.lv jau ziņoja, ka Lietuvas valdība trešdien ārkārtas sēdē nolēma pārņemt "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces Lietuvas komercbankas "Snoras" akcijas. Lietuvas centrālā banka trešdien nolēma apturēt "Snoras" darbību un atcelt valdi, sacīts centrālās bankas paziņojumā.

"Snoras" atsāks darbu pirmdien, 21.novembrī. Lietuvas centrālas bankas valde arī nolēma iecelt bankas pagaidu administratoru un piemērot pagaidu pasākumus bankas īpašuma aizsardzībai. Šāda lēmuma mērķis ir nodrošināt "Snoras" klientu un sabiedrības efektīvu aizsardzību un nostiprināt Lietuvas banku sistēmas stabilitāti, norāda Lietuvas Banka.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: