Helikopters, Jupiters vai citplanētieši
Publicēts 26. jūnijā, 2008.
Kas gandrīz nedēļu maija beigās un jūnija sākumā biedējis Daugavpils rajona Višķu pagasta iedzīvotājus – robežsargu helikopters, spožais Jupiters vai patiešām citplanētiešu gaisa kuģis? Vietējie ir pārliecināti – dīvainais lidojošais objekts nav šīs zemes izcelsmes.

Mīklaino parādību Višķos gatavojas pētīt Latvijas anomālo parādību izpētes centrs UFOlat. Pašlaik gan centra delegācija atrodas pieredzes apmaiņas braucienā Grieķijā, tāpēc savu skaidrojumu eksperti nevar sniegt. "Par notikušo Višķos esam informēti. Tikko atgriezīsimies Latvijā, brauksim uz turieni pētīt parādību. Man gan šķiet, ka cilvēki ir redzējuši Jupiteru, kurš tieši šajā laikā spoži spīdēja debesu pamalē," Neatkarīgajai sacīja UFOlat prezidents Jevgeņijs Sidorovs.

Spīd spoži pamalē

Versijai par Jupiteru piekrīt arī Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks. Viņš salīdzināja aculiecinieku sniegto informāciju ar datiem, kad Jupiters tiešām bija redzams dienvidu pamalē. "Vietējo iedzīvotāju novērojumi būtībā nav novērojumi zinātniskā izpratnē. Novērojumos fiksē dažādas lietas, kas palīdz saprast, kas ir kas. Bet tā arī ir – Višķu iedzīvotāji varētu būt redzējuši Jupiteru. Tajā laikā Jupiters mirgoja zemu dienvidu pusē. Kad šādi objekti ir pie horizonta, cilvēki tos mēdz noturēt par kaut ko nesaprotamu," skaidroja astronoms.

Jupiters ir Saules sistēmas lielākā planēta, parasti tas ir ceturtais spožākais objekts pie debesīm aiz Saules, Mēness un Veneras. "Šogad gan neviens mums nav zvanījis un sūdzējies par Jupiteru, bet iepriekšējos gados līdzīgos apstākļos cilvēki par NLO noturēja Veneru. Aculieciniekiem reizēm arī šķiet, ka objekts pārvietojas. To gan var izskaidrot – cilvēks nedaudz pakustina galvu, un viņam šķiet, ka objekts ir pārvietojies. Jupiters vairāku stundu laikā naktī maina savu atrašanās vietu, bet neskraida šurpu turpu," sacīja I. Vilks.

Zaļie cilvēciņi mazgājas Višķos

"Jupiters tas noteikti nav. Planēta taču nelidotu augšā un lejā un nelaistu violetu staru," pārliecināts ir Višķu pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Kudiņš. Viņš nezināmo lidojošo objektu ir redzējis vairākkārt, maija beigās tas nedēļu no vietas katru vakaru atlidojis atrādīties Višķu pagastā. "Vakarā jau gandrīz biju nemierīgs, kur tas mūsu NLO ir pazudis. Tad tas pēkšņi nolaidās no augšas, turējās kādus 20 metrus no zemes. Objekts bija tik spožs, ka tā aprises nemaz nevarēja redzēt. Tas arī mainīja krāsu no violetas uz zaļu. Tad objekts aizlidoja prom. Sajūtas bija ļoti jocīgas, bet nobijies nebiju," Neatkarīgajai stāstīja Višķu pagastvecis.

Jautāts, kas ārpuszemes civilizācijas Višķos varētu interesēt – bijušie militārie objekti vai enerģētiskās zonas –, J. Kudiņš atbildēja vienkārši – skaistā daba. "Višķi no augšas tiešām izskatās ļoti skaisti. Mums ir daudz ezeru un skaistu vietu! To viņi laikam arī skatās," smejas J. Kudiņš. Pēc mīklainajām debesu parādībām vietējie pat sākuši baumot, ka vienā ezerā ūdens kļuvis zaļš, un pagasta vecākais ironiski atbildējis: "Laikam citplanētieši tur mazgājušies."

Lasīt visu: http://www.nra.lv/zinas/3172-helikopters-jupiters-vai-citplanetiesi.htm 

Autors: Viesturs Radovics

Par šo pašu tēmu: http://nra.mix.lv/articles/daugavpils-puses-viski-piesaista-nlo 

 


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Višķos, starp citu, veči taisa smagu samogonu no puvušiem mandarīniem - moš tas pie vainas?
26/06/2008 11:50
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: