Gaidot melno limuzīnu, eksprezidents Zatlers pārvietojas ar pavecu busiņu
Publicēts 1. decembrī, 2011.
Jau nākamajā mēnesī noslēgsies konkurss par limuzīna iegādi bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram. Līdz tam kopš savu pilnvaru beigām eksprezidents spiests vizināties ar pavecu «Chrysler Voyager».

Kā novēroja »VZ« pie Dailes teātra, kur 18. novembrī valsts augstākās amatpersonas un viesi ar koncertu atzīmēja Latvijas dzimšanas dienu, eksprezidents Valdis Zatlers piebrauca ar «Chrysler» busiņu. Kā vēlāk noskaidrojās, šo braucamo, kas ievērojami atšķiras no pārējā valsts augstāko institūciju autoparka, eksprezidentam kā pagaidu transporta līdzekli piešķīrusi valsts.

Portāls «pietiek.com» ziņo, ka konkurss par jauna limuzīna iegādi Zatlera vajadzībām noslēgsies 12. decembrī. Plānots, ka ar jauno limuzīnu Zatlers pārvietosies vismaz trīs gadus, kad tiks domāts par jaunu auto. Noteikts, ka limuzīnam jābūt melnā krāsā, bet salona apdarei – no brūnas ādas. Salonā jābūt koka apdares dekoram, audio sistēmai ar skaļruņiem priekšā un aizmugurē, kā arī dalītai klimata kontrolei priekšā un aizmugurē, bet automašīnas grīdai jābūt izklātai ar velūra paklājiem. Neoficiāli kļuvis zināms, ka Zatlers vairāk kāro «Audi» markas limuzīnu, tomēr konkursa specifikācijā marka nav minēta, jo tas nepamatoti sašaurinātu konkursa pretendentu loku.

EFEKTS JĀPAGAIDA

Ja salīdzina ar Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ierašanos, kura, kā ierasts, pārvietojas melnā «Audi», ko pavada apsardzes džips, Zatleru pāra ierašanos uz Dailes teātrī notiekošo svinīgo koncertu varēja uzskatīt par necilu. Tiesa, atšķirībā no citiem viesiem bijušais valsts pirmais pāris, pirms doties teātra telpās, apstājās un glīti nopozēja fotogrāfiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: