Elīnas Babkinas "seksa skandālā" gaidāma tiesvedība
Publicēts 14. novembrī, 2011.
Uzskatot, ka, publiskojot viņas vārdu saistībā ar pavasarī izskanējušo «seksa skandālu», kas skar Latvijas izlases basketbolisti Elīnu Babkinu un nu jau bijušo izlases treneri Georgu Dikeulaku, nodarīts kaitējums, tiesā pret Lavijas Basketbola savienību grasās vērsties no izlases patriektā Elīna Dillone.

Informāciju par Latvijas izlases virtuvi viņa grasās publicēt internetā.

Zināja, bet nerunāja

Skandāls aizsākās pavasarī, kad tika komplektēta sieviešu basketbola izlase pirms «Eurobasket Women 2011» mačiem. Lauma Reķe un Elīna Dillone (kādreiz Zīke) tika atskaitītas no izlases un kādā intervijā Reķe, jautāta par iespējamiem iemesliem, sacīja: «Turnīrā Lielbritānijā bija situācija, kad Dikeulaks ģērbtuvē uz ilgāku laiku palika ar Elīnu Babkinu, bet to redzēja Dillone, kura arī izteicās, ka izlasē šāda rīcība ir diezgan neprofesionāla. Iespējams, šā komentāra dēļ mūs abas izmeta.» Vēlāk mēģinot noskaidrot, ko nozīmē «uzkavēšanās ģērbtuvē» un kas ārpus profesionālajiem rāmjiem tajā darīts, izrādās, gan Latvijas Basketbola savienībā (LBS), gan žurnālistu aprindās baumas par to, ka Babkinai ir attiecības ar treneri, klīdušas jau vairākus mēnešus. Ņemot vērā, ka LBS tās oficiāli noliedza, šķita, ka konflikts ir izsmelts.

Noalgots prominents advokāts

Izrādās, konfliktam būs turpinājums: Elīna Dillone grasās tiesāties un publiskot internetā Latvijas izlasei neglaimojošus faktus. «Viss, ko varu pateikt – mana sieva ir noalgojusi sabiedrisko attiecību firmu, lai novērstu nepatiesības izplatīšanu Latvijas presē. Patlaban arī tiek radīts blogs jeb interneta lapa, kurā tiks publicēti fakti, kas skar Latvijas izlasi, tajā skaitā arī to, ka LBS ir pilna informācija par attiecībām, kas valdīja starp Babkinu un Diklofosu (domāts bijušais izlases treneris Georgs Dikeulaks – aut.). Kad lapa vai blogs būs gatavs, tad arī būs visa informācija,» »VZ« ar e-pasta starpniecību informēja basketbolistes Dillones laulātais draugs Filips Dillons. «Viņa ir noalgojusi prominentu advokātu Rīgā, lai sūdzētu tiesā LBS par viņas vārda iejaukšanu šajā seksa skandālā. Viņa tika izmesta no izlases, kad pieķēra treneri un spēlētāju vienus pašus ģērbtuvē. Arī citas spēlētājas to redzēja, taču atšķirībā no manas sievas – noklusēja. Mana sieva par to pastāstīja trenera asistentam un pēc divām dienām tika izmesta no izlases, kaut bija viena no piecām svarīgākajām spēlētājām izlasē. Rezultāti Eiropas čempionātā Polijā kalpo par piemēru tam, kādas problēmas komandai radīja Babkinas un viņas trenera attiecības,» pauž Dillons.

Citās valstīs to nepieļautu

Aptuveni pirms divām nedēļām advokāts nosūtījis oficiālu vēstuli LBS, un Dilloni cer drīz saņemt atbildi. «Neesmu no Latvijas, tāpēc man nav skaidrs, kā kaut ko tādu varēja pieļaut. ASV un citās valstīs, kur esmu bijis, attiecības starp treneri un spēlētāju ir kaut kas nedzirdēts un kalpotu par pamatu tūlītējai atlaišanai. Protams, attiecības starp spēlētāju un treneri ir pieļaujamas, ja tie nav vienā komandā. Arī es esmu treneris, taču ne tajā, kur spēlē mana sieva,» saka Dillons.

Portāla Basket.lv redaktors Guntis Keisels »VZ« informēja, ka LBS ir saņēmusi Dillones vēstuli, kurā viņa lūdz atsaukt informāciju, ka viņa no izlases atskaitīta tāpēc, ka nav izturējusi konkurenci uz konkrētām vietām izlasē, jo tas aizskar viņas godu un cieņu. Viņa arī lūdz šo informāciju nomainīt ar tekstu, ka viņa atskaitīta disciplīnas pārkāpumu dēļ. Patlaban vēl tiekot gatavota atbilde uz šo vēstuli, un to spēlētāja saņemšot likumā noteiktajā laikā.


Komentāri (1)
driks: Jebkura kolektīva killeris ir intriganti, neatkarīgi no tā lieluma vai darbības jomas. Izskatās, ka šī Dilone tēmē taisni mērķi, lai par tādu kļūtu. Ja es būtu treneris, tad šītādu beibi nekad neņemtu savā kolektīva, lai cik laba arī nebūtu, jo atrāk vai vēlāk šitādi to sagrauj no iekšienes...
15/11/2011 13:35
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: