Britu aktrise Šarlote Luisa apsūdz Polaņski
Publicēts 16. maijā, 2010.
Britu aktrise Šarlote Luisa apgalvo, ka skandalozais režisors Romāns Polaņskis pirms 30 gadiem viņu seksuāli izmantojis, ziņo AFP. Kā apgalvo Luisa, kura 1986. gadā filmējās Polaņska lentē "Pirāti", Polaņskis viņai seksuāli uzmācies jau trīs gadus iepriekš.

"Viņš mani seksuāli izmantoja visbriesmīgākā veidā, kad man bija tikai 16 gadu," paziņoja Šarlote Luisa. 41 gadus vecā aktrise norāda, ka atklājusi notikušo, lai apgāztu apgalvojumus, ka 13- gadīgās amerikānietes izvarošana 1977. gadā ir vienīgais šāds gadījums Polaņska dzīvē.

Luisas izvirzītā apsūdzība izskanējusi Losandželosā notikušajā preses konferencē, klātesot viņas advokātei, kura norādīja, ka pierādījumi šajā lietā jau iesniegti policijā, bet aizliedza aktrisei atbildēt uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem.

Savukārt Polaņska advokāts solījās saukt Luisu pie kriminālatbildības, ja viņa turpinās izvirzīt apvainojumus režisoram.

Kā ziņots iepriekš, pirms vairāk nekā 30 gadiem Polaņskis ASV tika apsūdzēts toreiz 13 gadus vecās Samantas Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga uz Franciju.

Pagājušā gada 26.septembrī Šveices varasiestādes pēc ASV pieprasījuma arestēja režisoru, kad viņš ieradās uz Cīrihes filmu festivālu saņemt apbalvojumu par mūža ieguldījumu kino. Pēc aresta Šveicē Polaņska advokāti vēlreiz iesniedza apelācijas prasību, kura tika noraidīta. Polaņskis joprojām atrodas mājas arestā Šveicē, gaidot tiesas lēmumu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: