Ārsts esot melojis par Maikla Džeksona stāvokli
Publicēts 3. oktobrī, 2011.
Iespējams, Maikls Džeksons bija miris jau krietnu laiku pirms ātrās palīdzības brigādes ierašanās, un dziedātāja ārsts feldšeriem varētu būt melojis par viņa stāvokli un lietotajiem medikamentiem, kas M. Džeksonam izraisīja nāvējošo lēkmi.

 

Sniedzot liecību tiesā, kur tiek izskatīta apsūdzība pret aizsaulē aizgājušā M. Džeksona ārstu Konrādu Mureju, Kalifornijas universitātes medicīniskā centra ātrās palīdzības dienesta darbiniece Rišele Kūpere stāstīja, ka laikā, kad ātrā palīdzība ieradusies, M. Džeksonam jau vairs nav bijis dzīvības pazīmju. «Viņš bija klīniski miris jau vismaz 40 minūtes,» sacīja R. Kūpere.

Kad ātrās palīdzības brigādes darbinieki ārstam prasījuši par M. Džeksona stāvokli, K. Murejs noliedzis, ka mūziķim vispār kaut kas kaiš, un stāstījis, ka pacients vienkārši esot pārguris. Ārsts feldšerus arī neesot informējis par zālēm, kuras M. Džeksons bija lietojis īsi pirms savas nāves. Par M. Džeksona nāves cēloni ir atzīta nomierinošā līdzekļa propofola pārdozēšana. Arī prokurori uzskata, ka ārsts ir mēģinājis slēpt savas rīcības pēdas laikā, kad M. Džeksonam bija uznākusi sirdslēkme, vēsta AP.

Cits ātrās palīdzības brigādes darbinieks Ričards Senefs atcerējās, ka M. Džeksona ārsts esot izskatījies izmisis. Viņš stāstījis, ka lēkme M. Džeksonam sākusies vien īsi pirms ātrās palīdzības ierašanās, lai arī virkne pazīmju liecinājusi, ka ārsts pats jau krietnu brīdi iepriekš bija mēģinājis saviem spēkiem cietušo atdzīvināt. Arī ātrās palīdzības feldšeri vēl vismaz pusstundu mēģināja panākt kādas dzīvības pazīmes, tomēr velti.

K. Murejs tiek apsūdzēts par M. Džeksona nogalināšanu neuzmanības dēļ. Pašlaik norit šīs lietas izskatīšanas otrā nedēļa no paredzētajām piecām.Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, K. Murejam draud līdz četriem gadiem cietumā, kā arī ārsta sertifikāta anulēšana. Savu vainu viņš neatzīst, un viņa advokāti mēģina pierādīt, ka M. Džeksons pats iedzēris medikamentu nāvējošu dozu laikā, kad ārsts neatradās istabā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: